Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Стандартът на живот на две трети от българите се е влошил

Две трети от българите твърдят, че стандартът им на живот се е влошил през последната година, показва национално представително проучване на НЦИОМ, направено от 12 до 19 май сред 1000 души. Само четири процента отговарят, че живеят по-добре, предаде БТА.
63 процента от анкетираните са срещали затруднения при плащане на битови сметки за електричество и за парно отопление, 58 на сто са се ограничавали в покупките на стоки от първа необходимост, 43 на сто не са си позволили почивки, 40 на сто са отложили планиран ремонт на жилището си, 22 процента са имали проблеми при плащането на кредити, а 19 на сто са отложили планирана покупка на кола.
16 процента отговарят, че временно са останали без работа, а 15 на сто са безработни повече от 6 месеца. Две трети от безработните се определят като трайно безработни. 40 процента от хората очакват стандартът им да се повиши през следващата година, а два пъти по-малко е делът на песимистите.Делът на оптимистите за бъдещето на страната е непроменен – 47 процента, песимистите обаче леко намаляват от 41 на 39 процента. 11 процента от българите вярват, че е възможно до края на 2011 г. страната ни да излезе от икономическата криза. 50 процента виждат изхода от кризата след няколко години, а една пета от българите казват, че никога няма да излезем от кризата.

dariknews.bg/