Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 10.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Атракции и безопасност обещават концесионерите на варненските плажове за летния сезон

За втора година варненския плаж „Буните” намира място сред 11-те носители на еко-етикета „Син флаг”, след като през 2010 г. бяха изпълнени всички критерии за включването му в пилотната фаза на програмата.

5D КИНО НА ПЪРВА БУНА

Единственото в страната 5D мобилно кино ще бъде част от летните забавления на гражданите и гостите на Варна. Освен триизмерната картина зрителите имат възможност да „влязат“ във филма с още две сетива, благодарение на разработените специални ефекти, те ще могат напълно да се доближат до реалността – да усетят пориви на вятър, сняг, дъжд, ураган, дим, мълния и т.н.

5D киното разполага с 16 места и ще бъде позиционирано на Първа буна. Новият атракцион директно отвежда своите посетители в XXII век със своите изумителни забавни, развлекателни и неподозирани по изобретателността си игри и забавления.

ДЕТСКИ ОЛИМПИЙСКИ ДЕН

На 27 юли. концесионерите, съвместно с WWP, М-ТЕЛ Бийч Мастърс и Българския Олимпийски Комитет ще подарят на варненци – Детски Олимпийски Ден. Идеята на събитието е да бъдат подчертани трите олимпийски ценности – уважение, приятелство, достойнство. Датата е избрана защото е точно една година преди началото на летните олимпийски игри в Лондон през 2012 г.

СТОЛИЦА НА ПЛАЖНИЯ ВОЛЕЙБОЛ

За пета поредна година, Варна ще стане Столица на плажния волейбол в края на месец юли. От 28 юли до 31 юли на Южния плаж ще се проведе един от най големите турнири в Европа – CEV Challenger presented by M-Tel. Организаторите очакват състезатели от топ 40 на световната ранглиста.

ИЗВЪРШНЕИ ПОДГОТВИТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ

На всички плажни зони преди сезона е извършена дезинсекция и дезакаризация. От 25 май започна поетапното разкриване на плажовете, като към 01 юни всички функционират с осигурено водно спасяванеи медицинско обслужване, както следва:

–         Плаж „ВАРНА ЦЕНТРАЛЕН” – 6 бр. спасителни поста

–         Плаж „Аспарухово” – 4 бр. спасителни поста

–         Плаж „БУНИТЕ” – 1 бр. спасителен пост

–         Плаж „ОФИЦЕРСКИ” – 3 бр. спасителни поста

–         Плаж „Рибарски” – 1 бр. спасителен пост

–         Плаж „Кабакум ЮГ” – 4 бр. спасителни поста

Водното спасяване на плаж „ВАРНА ЦЕНТРАЛЕН” при максимална степен на ползване в разгара на сезона ще се осъществява от две спасителни станции и 13 спасителни поста, в състав от 29 души квалифициран персонал. Така, общия брой на всички спасителни постове които ще бъдат разкрити на варненския плаж ще е 26 бр., за морски плаж „АСПАРУХОВО” – 8 бр., за „КАБАКУМ ЮГ” – 4 бр.

Медицинското и реанимационно обслужване е осигурено от ДКЦ 1 „Света Клементина” със специализиран екип от реаниматори и лекари с линейки. Концесионерите са предвидили химически тоалетни за всеки плаж, който не разполага с необходимите задължителни санитарни помещения.

„Евиният плаж”, след възстановяването му през 2009 г., традиционно си запазва мястото като специална възможност за плажуване на дамите.

Цените на плажните услуги остават без изменение спрямо миналата година и са:

o        За Плаж ВАРНА – шезлонг – 5 лв./чадър – 5 лв.

o          За Плаж АСПАРУХОВО – шезлонг – 2 лв./чадър – 2 лв.

http://www.briz15.com/

http://www.barometar.net/