Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Иво Югов: Българинът обича жената да му върти номера

На пазара излиза книгата „Забранено за жени”, анонсирана като изследване на психологията на българката. Нейн автор е главният редактор на електронния сайт www.barometar.net Иво Югов от Варна. Той е работил като журналист във вестниците “Черноморие”, “Варна експрес” и е водил авторско предаване в телевизия МСАТ ; автор на поредиците “Мениджърите на Варна” и “100-те най-популярни личности на Варна”, издал е новелата „Копнеж за живот” по действителен случай за мъж заразен от СПИН и стихосбирките “Канкан за скорпиони” и “Сила за любов”. Вестник „Торнадо” се свърза с г-н Югов, за да разбере лично от него защо жените не трябва да четат новата му книга.

– Г-н Югов, каква е идеята на книгата ви “Забранено за жени”?

Винаги ми е било интересно мисленето на жените и начина по който възприемат света. За мен всяка жена е като отделна вселена и въпреки, че в книгата описвам няколко женски типажа, смятам че дамите са с изключително богата душевност и много по-интересни за описание от мъжете. Заглавието на книгата „Забранено за жени” и закачка с жените. Още от времето на Ева, забраненият плод е най-сладък и когато забраниш нещо на жената, тя сестреми към него още повече. Само по тази причина, че е забранено много жени имат любовници например. Не смятам, че жените са разгадана тайна – напротив според мен те са неразгадаеми, особено ако решат да бъдат такива. Ще цитирам по памет Фелини, който казва, че жената е въпрос, зададен към мъжа от Господ преди стотици хиляди години, на който той и до ден днешен търси отговора. Който мъж ви каже, че познава жената значи или лъже или не е наясно със света и със себе си. Много е трудно да бъдат разгадани мотивите на жените, при тях логиката често отсъства, а мъжете са свикнали да мислят логично и нямат шанса да ги разберат. При жените водеща роля имат чувствата и основно две от тях- любовта и ревността. Мисля, че жените ще харесат книгата, но по-важно за мен е мъжете да вникнат в посланието й. А то е да се стремим повече да разбираме жените, защото много малко мъже полагат усилия в тази посока.

– Способна ли е днешната българка на саможертва, или се е превърнала в материалистично чудовище.

В българката е заложено да се жертва за мъжа с когото е. Познавам много жени, които жертват себе си заради децата и живеят с тунеядци, побойници, пияници и некадърници. Дълбоко в себе си те се надяват, че мъжът който носят на гърба си ще се промени. Наблюдавам, че много жени изчакват децата им да порастнат и тогава се развеждат – те искат децата им да имат баща и заради това жертват години от живота си. Българката е много търпелива и понася физически и психически тормоз у дома, но веднъж решила, че ще се раздели с мъжа си, нищо не може да я спре. А относно материалистките е факт, че техният брой се увеличи много, но това е нормално в предвид липсата на морални ценности и издигането на парите в култ. За жената най-важна е сигурността и в този смисъл златотърсачките я намират в богати мъже. Не ги укорявам за това, защото те могат да предложат в замяна само телата си и просперитета им показва, че го правят добре.

– Защо, според вас, не се “котират” в мъжкия свят  свестните жени, а са толкова търсени „чалга” жените?

Мъжете харесват капризни жени, с труден характер, които им правят номера. На мъжете бързо им омръзват жени, които изпълняват всичките им желания и са покорни, като робини. Жената трябва да е интересна, непредсказуема и да проявява характер, за да задържи мъжкото внимание.

– Според вас добра майка  и възпитателка ли е българката днес? Къде греши във възпитанието на децата?

По принцип българката е майка-орлица. Тя бди над детето си и гледа косъм да не падне от главата му. Навиква го, следи го да не сгреши и му пречи да бъде самостоятелно. Това погрешно поведение ражда комплексирани деца, които са свикнали да ги обиждат, навикват и държат в подчинение. Тези деца пренасят модела на възпитание в собствените си семейства и затова има толкова насилие и агресивност у нас. Има и модерни майки, които се държат, като с равни с децата си, но за съжаление не са много.

А какво е отношението към неработещите жени, към домакините?

Обикновените домакини са непретенциозни девойки, които искат дом, прехрана, семейство и деца. Омъжват се млади и често попадат на груби, авторитарни типове, които превръщат животът им в ад.Техният живот не е за завиждане, но е за предпочитане пред този на домакините-мутреси. Те са бивши “златотърсачки”, които с много ходене по барове, дискотеки и купони са успели да съблазнят заможен мъж. Повечето от тях достигат до ниво любовници, но има и майсторки на ухажването, които се омъжват за богаташи. “Златотърсачката” си мисли, че е ударила бинго, но тепърва започват танталовите й мъки. Известен е фактът, че когато нашенецът се замогне, първо сменя колата и приятелите си, а после жена си. Ако баровецът е тип “мутра”, за жена му настават безрадостни дни. Правят й минимум две деца и изискват от нея вярност, подчинение и грижа за семейството. В отплата мутресата получава кола и джобни пари, но богаташът започва да й изневерява с по-млади “златотърсачки”. Тя рано или късно разбира, но няма полезен ход. Подлагана на системен тормоз, предпочита да си затваря очите и да се прави на щастлива майка и съпруга. Това e далеч от истината, защото повечето родни баровци са с елементарна психика и не крият, че имат любовници. Семейният живот се превръща във взаимно изтърпяване и ако мутресата е по-смела си намира любовник, но много рядко се развежда.

Кажете по нещо за известните българки…

За мен Лили Иванова е невероятна личност – силен характер и велик глас.  Николета Лозанова е от типажа„златотърсачка” – в случая футболототърсачка. Меглена Кунева ми е безлична, префинена и определено не е мой тип жена. Кристалина Георгиева има интелект, чар и непринуденост. Татяна Дончева не е Поразяващата уста, а Голямата недомлъвка, защото знае много, но пуска само някакви откъси за публиката. Надежда Михайлова направи забележителна кариера, но егото й ми идва малко в повече.

-Вярвате ли, че ако президент ни стане жена, ще подобри състоянието на страната?

Смятам, че жена-президент може да обедини нацията. Жените са по-толерантни от мъжете, умеят да правят компромиси и да разбират чуждата гледна точка. Жените имат по-малко пороци от мъжете, не робуват на егото си и в този смисъл могат да бъдат по-добри политици. Кристалина Георгиева, Йорданка Фандъкова и Меглена Плугчиева биха били добри президенти.

– Какъв е вашият личен опит в любовта  и брака, ако желаете да го споделите.

Мисля, че имам нормален опит в любовта. Имал съм сериозни и не толкова сериозни връзки. Имам жена, която обичам, но нямаме сключен брак и ще кажа защо. Бракът е изпитание за нервната система на двамата. В Средновековието хората са живели до 35-40 години и бракът е продължавал не повече от 15 г. Днес хората живеят до 65-70 години и представете си какво изпитание е да си с някого 40-50 години. Човек е полигамен по природа и когато живее без брак, ако нещо не му хареса може веднага да си тръгне. Съжителството без брак носи повече отговорност, защото знаеш, че другият не ти е в кърпа вързан.