Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Французи гадаят името бебето на Карла Бруни и Саркози

През май на срещата на върха на Г-8 в Довил първата дама на Франция Карла Брули разкри негласно бременността си, като се появи на обществено място видимо бременна с широка рокля.Официално новината не беше потвърдена от нея, но близки на първото френско семейство вече казаха, че то очаква първото си общо дете. Разминавания има само относно пола на отрочето. Това обаче не попречи на французите да се впуснат в оживени догадки и препоръки как ще се казва първото дете на Франция, пише сайтът Лентернот.Читателите на електронното издание предлагат множество имена, с които Карла Бруни и Никола Саркози могат да кръстят отрочето си.

Препоръчват се класически френски имена като Александър, Ролан, Марк, Антоан или Шарл. Последното ще отдаде почит на редица френски крале, носили това име, и на генерал Шарл де Гол. Тези класически имена пасват и най-добре на имената на останалите трима синове на Саркози – Жан, Пиер и Луи, и на сина на Бруни – Орелиен. Някои предлагат и френския еквивалент на Шарл – Карло, като по този начин бебето ще бъде кръстено на Карла Бруни. Сред по-странните хрумвания са имената Версай и Елизе, идващи от Версайския и Елисейския дворец.Някои предлагат бебето да се казва Дезир, което в превод от френски означава: желание. Така името ще е символ на страстта между Бруни и Саркози.

Други смятат, че бебето трябва да носи хубаво мюсюлманско име, като например Мохамед Саркози. Трети предпочитат детето да бъде кръстено на една от родините на президентската двойка – Италия или Франция. Така, ако е момиче, то ще се казва Франс, а ако е момче – Итало.
Не лисват и шеговити, но и крайно неуместни идеи. Бебето трябвало да се казва обезателно Доминик, за да напомня на Никола Саркози за скандала с Доминик Строс-Кан.

Детето можело да се казва и Сеголен, като така ще е кръстено на Сеголен Роаял, съперничката на Саркози на президентските избори преди четири години.Според някои детето трябвало да носи името Рашид, ако е момче, или Рашида, ако е момиче, на бившата министърка на правосъдието Рашида Дати, която роди момиченце, без да е омъжена и породи спекулации, че брат на Саркози е бащата на детето й.Бебето можело да се нарича и Наполеон, императорът, на когото французите на шега оприличават президента си. Или пък Николеон – съчетание между Никола и Наполеон, изрежда още БТА.Ако е момиченце, първото френско дете можело да бъде кръстено и Каршери, съкращение от Карла шери, което в превод от френски означава: Карла, скъпа.Привържениците на Саркози обаче смятат, че най-подходящо е, ако детето е момиче, то да се казва Виктоар (в превод от френски: победа). Така то ще бъде кръстено на бъдещата победа на Саркози на президентските избори догодина.

dnes.bg