Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Хорхе Букай на плаж в Бургас

Хорхе Букай е приготвил хавлията и плажното масло, за да се излегне на пясъка в Бургас. Един от най-четените съвременни писатели е решил да не пропуска шанса да си почине на Българското Черноморие и вече е включил морето и слънцето в програмата си, съобщиха от „Хермес“, издателството, по чиято покана той идва за премиерата на новата си книга „Разказвай с мен“. Хорхе кацна вчера на летището в София и веднага се отправи към студиото на bTV, за да участва в „Нека говорят“ с Росен Петров. Аржентинецът почти няма да има време за себе си и ще обиколи България като на турне. Резервирали са му маса в български ресторант – още при миналото си идване в София Букай си паднал по нашенската кухня и си имал любимо ястие: сармичките. Писателят се справял доста успешно и с правото хоро, чиято стъпка веднага улавял, разкриха организаторите.

Утре той ще говори с читателите си от 18 ч в Университета по архитектура. В сряда заминава за Пловдив, където си е набелязал два основни обекта: близкия Бачковски манастир и операта в Античния театър. Там Букай ще слуша и гледа „Набуко“. Миналата година той останал очарован от Стария град под тепетата и е решил да продължи с експедицията си там. В същия ден писателят отново ще се види с читатели – в книжарницата на „Хермес“ в Пловдив от 17 часа. Срещи с феновете ще има и в Бургас и Стара Загора – там писателят е съответно в четвъртък и петък.
Букай, който по професия е психиатър, ще даде автограф и на кмета на София Йорданка Фандъкова, която отдавна му била почитателка. Другият кмет, който ще се здрависа с Хорхе, е бургаският Димитър Николов. Букай пристигна в България с агента си – германеца Александър Доблер. В момента авторът на бестселъри живее в Малага, но има двойно гражданство – аржентинско и испанско. Всички срещи с него в различните градове в страната са с безплатен вход, уточниха от издателството.
Райко БАЙЧЕВ

standartnews.com