Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Как да организирате екологична и органична сватба

Всяко нещо може да се направи природосъобразно, включително вашата сватба. Това може да отнеме малко внимание и енергия, но има много начини да организирате сватбата на мечтите си и едновременно с това да останете верни на екологичните си вярвания. За да ви помогнем да започнете, ето няколко различни начина да планирате своята красива еко сватба.

Вместо подаръци

Получаването на подаръци е половината от забавлението в организирането на една сватба. Но, ако всъщност не се нуждаете от тези предмети от първа необходимост, за да започнете новия си живот с човека, когото обичате, защо не помолите гостите си да дарят вместо това пари за добра кауза? Направете онлайн списък с линкове към любимите си благотворителни организации. По този начин не само ще спасите няколко дървета като не похабите опаковъчна хартия за подаръци, но и ще помогнете на няколко добри организации да наберат средства.

Органично меню

Всяка една кетъринг фирма може да ви предложи органично меню. Всичко, което трябва да направите, е да ги накарате да заменят стандартните съставки с органични такива. Изберете си кетъринг компания, която ви харесва, и обсъдете как да подходите. Можете да им предложите да използват местни храни, които са в сезон, както и органично месо. Изборът на органични храни не само предпазва околната среда, но и гостите ви от това да не бъдат изложени на пестициди.

Сватбената торта

Можете да имате органична сватбена торта без тя да изгуби и капка от възхитителния си вкус, който кара устата ви да се пълни със слюнка. Използването на органични захар, брашно, масло и яйца може да е по-скъпо, но със сигурност ще допринесе за обогатяването на вкуса на тортата. Потърсете сладкар, който приготвя домашни торти, или потърсете майстор на вегански такива – те не съдържат каквито и да е животински продукти или рафинирана захар и все пак имат божествен вкус.

Напитките

Като напитки предложете на гостите си местни вина и варена бира и кафе, поръчано директно от (местен) производител.

Рециклирайте

Вместо да купувате нови декорации, опитайте да използвате това, което вече имате, и го превърнете в сватбен акцент. Ако не обичате вече използвани неща, поръчайте си нови, които могат да ви послужат и в църквата, и на приема след това. Пренесете цветята и другите декорации от церемонията и ги използвайте да декорирате с тях масите в ресторанта. Също така обмислете възможността да използвате бамбук в декорациите си, тъй като той се счита за един от най-издръжливите материали на света. Щом празненството ви свърши, дарете цветята и декорациите на местна болница или приют.

Разумно място

Изберете място за сватбата и приема, което ще извлече полза от вашето събитие. Някой музей, ботаническа градина или художествена галерия биха могли да използват таксата, за да подпомогнат субсидирането на своите програми и поддръжката на сградите.

Поканите

Спасете дърво и използвайте рециклирана хартия за поканите. Друга опция е хартията, направена от алтернативни тъкани като коноп или бамбук. Можете и да минимизирате количеството използвана хартия като вместите цялата информация на една страница вместо да пълните плика с няколко притурки. Ако това не е достатъчно екологично за вас, тогава изобщо не използвайте хартия и разпратете поканите онлайн.

Придвижването

Може да изберете екологичен начин на придвижване в сватбения ден. Ако не разполагате с екомобил, може да наемете файтон – така хем ще се чувствате като истинска принцеса, хем ще редуцирате нивото на вредни емисии във въздуха. Друга възможност, ако облеклото ви позволява, е да се появите на сватбата си с велосипед – това ще придаде истинско младежко очарование. Окуражете и гостите си, по възможност, да пристигнат за сватбата ви пеша, с велосипеди или с градски транспорт.

четете още на:

http://www.tia.bg/index.php?c=n&id=2025&p=0