Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 24.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Apple строи нова централа във формата на космически кораб

Главният изпълнителен директор на Apple Стив Джобс обяви планове за построяването на нова централа за компанията с кръгла форма, която той определи като космически кораб, която ще има капацитет за 12 000 души.Джобс показа дизайна на сградата във вторник вечер в Купертино, Калифорния. Тя ще бъде построена само на няколко пресечки от настоящата централа на Apple, на земя, който компанията е закупила от Hewlett-Packard Co.

Новата сграда ще помогне на Apple да събере част от постоянно нарастващия си персонал на фона на огромното търсене на компютрите и смартфоните, произвеждани от нея.Дизайнът на сградата показва заоблена стъклена сграда във формата на кръг с огромен двор в средата. Под сградата ще бъде построен паркинга за служителите.“Прилича на кацнал космически кораб,“ казва Джобс за дизайна. „Виждали сме бизнес парковете с много сгради, които много бързо омръзват, така че искахме да направим нещо по-добро.“

Apple планира да започне строителството през следващата година и да се нанесе в сградата през 2015 г., според Джобс. Централата на Apple в момента побира само 2 800 души, а Apple наема офис площи в близост, за да настанява още свои служители.Плановете показват израстването на Apple. Печалбата на компанията е нараснала с повече от четири пъти от представянето на iPhone през 2007 г. и тя в момента е най-голямата технологична компания в света по пазарна стойност.Новата централа с площ 288 000 кв. м ще разполага с огромна зала за презентации и фитнес център, според Джобс. Apple също така обмисля сама да добива на място електроенергия от природен газ и да използва стандартната електрическа мрежа като резервен вариант.

Земята, на която ще бъде построена новата сграда, е от специална важност за Джобс, тъй като се намира там, където той е работил като млад в Hewlett-Packard.Джобс също така е заявил, че Apple е наела някои от най-добрите архитекти в света и компанията има сериозни шансове да построи най-добрата офис сграда в света.

profit.bg