Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Тенис турнир Динамо излъчи най-добрите млади тенисисти в България

Завърши тенис турнира за деца до 16 години от веригата „Динамо” в Сливен. В продължение на няколко дни кортовете на академия „Спорт палас” се превърнаха в притегателен център за най-способните младежи на България в този спорт. 51 момчета и 32 момичета се бориха за квалификации и 48 момчета и момичета от българските ранг листи премериха сили в оспорвани и драматични мачове. Състезанието с генерален спонсор машиностроителен завод „Динамо Сливен” ще остане в историята на младежкия спорт у нас като единственото професионално детско състезание с толкова голям награден фонд. Освен това то е и единствения подстъп към европейския шампионат, който започва само след месец. Класиралите се на първите места ще бъдат включени в националния отбор за европейските кортове.

Мачовете започваха рано сутрин и при небивал интерес от многобройна публика продължаваха до посред нощ. Петима съдии и главен съдия Тодор Тодоров от българската федерация по тенис следяха за коректна и изящна игра и помогнаха в турнира да се изяви най-доброто в този спорт. До финала стигнаха Вилиан Петров от Пловдив и победителят Петър Атанасов от Хасково. Трикратната шампионка за жени до 15 години Джулия Терзийска  от София не поднесе изненада и заслужено спечели победа в емоционален мач срещу Габриела Михайлова от Сливен.

Победителите при смесени двойки са Джулия Терзийска  и Габриел Донев от Сливен, при момчетата – Вилиан Петров и Александър Начев от Сливен, а при момичетата- Джулия Терзийска и Виктория Очева. Всички класирали се до 3- то място получиха ваучери за 5000 лв за спортен магазин “HEAD” в Пловдив от председателя на Съвета на директорите на „Динамо Сливен” АД Димитър Колев. „Мъчно ми е, че държавата ни имаше чудесни постижения в детския спорт и всичко това се изгуби и унищожи в последните 20 години. Редно е бизнеса да подаде ръка на децата. Не мога си представя детство без спорт. Амбициите ни са да възстановим поне част от изгубените традиции”, мотивира спонсорския жест на машиностроителния завод Димитър  Колев.

Чрез организирането на това републиканското първенство „Динамо Сливен” постави началото на верига от държавни детски турнири по тенис. От 12 до 17 септември, кортовете на тенис академия „Спорт Палас” ще очакват младите ни тенисисти на възраст до 14 години във втори турнир, за който „Динамо Сливен” АД отново е осигурил награден фонд от 5000 лв.

http://www.barometar.net/