Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Проблемният брак е опасен за сърцето

Негативните емоции, на които човек е подвластен най-вече в дома си, са в състояние да провокират появата на различни сърдечни заболявания. Според експерти, в най-голяма степен това се отнася за влошените отношения между съпрузите, но подвластни на същата тенденция са и двойките, които живеят на семейни начала, съквартирантите или просто хората, които споделят един покрив над главата си и които спорят, карат се и не успяват да комуникират помежду си, без да се стигне до повишаване на тона, до закани и обидни думи. До това заключение са достигнали изследователи от Университетския колеж в Лондон, провели редица проучвания в областта.

Според изведените от специалистите резултати и техните заключения рискът от сърдечен проблем заплашва в еднаква степен и мъжете, и жените, които са част от подобна конфликтна ситуация. Малко преимущество се наблюдава при интимните двойки, които съжителстват заедно, без съюзът им да е скрепен с подпис, като учените определят тази тенденция като „породена от известната свобода, на която партньорите във връзката разчитат“.

В основата на всички тези заключения британските специалисти поставят мащабно проучване, което е обхванало над 9000 души за дълъг период от време. В продължение на години експертите са проследявали какви са негативите на проблемното съжителство с друг човек, за да достигнат до изводите, че стресът, споровете и напрежението са много по-пагубни за човешкото здраве, когато са част от домашната атмосфера, тъй като у дома по презумпция хората търсят спокойствието, почивката, хармонията.

zdrave.bg