Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Skype „завладява“ и телевизионния екран

Американският телевизионен оператор Comcast обяви планове да добави видео чат към програмите си посредством партньорство със Skype, информира АФП.“Телевизията еволюира в социално изживяване. Затова Comcast и Skype ще предоставят продукт, който персонализира това изживяване пред екрана още повече“, коментира президентът на кабелния оператор Нийл Смит.Плановете на Comcast включват възможността на хората да провеждат евтини интернет разговори по „най-големия екран в къщата“, да наблюдават и коментират големи телевизионни събития или да честват заедно специални случаи.

Услугата ще работи върху HD телевизионни екрани благодарение на добавени кутия с адаптер, видеокамера и телевизионно дистанционно, адаптирано за писане на съобщения.Comcast планира да започне тестовете на Skype-услугата с клиенти през идните месеци.Съобщението за партньорство идва в светлината на сделката, при която Microsoft купи комуникационната компания за 8,5 милиарда долара.

Чрез Skype потребителите на комуникатора могат да провеждат евтини или безплатни телефонни разговори през интернет, използвайки своите компютри или смартфони и по този начин да заобикалят традиционните телефонни мрежи. Това превръща приложението в едно от най-използваните днес в света.

inews.bg