Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Как да ограничим калориите и да стегнем тялото си

Ако наистина искате да изчистите натрупаните по различни части на тялото мазнини и да стегнете тялото си, ще се наложи да промените някои от ежедневните си навици. Разбира се, трябва да правите кардио и силови упражнения, за да изгорите мазнините и да оформите мускулите си, или поне да се разхождате повече, по възможност всеки ден. Но диетата също играе важна роля в това да постигнете мечтаното тяло. Не е важно само да се фокусирате върху това, което ядете, защото, освен видът на храната, размерът на порциите и честотата на хранене също са ключови фактори – и то не по-малко важни.

Стъпка 1: Записвайте си всичко, което ядете, всеки ден – дори воденето на дневник на пръв поглед да ви изглежда глупаво. Ще останете изненадани колко много калории всъщност поглъщате, щом видите черно на бяло храните и напитките, които консумирате ежедневно. Включете в списъка и размера на порцията, както и как е сготвена храната. И започнете да търсите начини да намалите калориите в диетата си.

Стъпка 2: Спрете да консумирате празни калории. Ако искате да стегнете тялото си, не можете да си позволите храни, които имат ниска хранителна стойност, но са пълни с мазнини, захар и съответно – с калории. Това включва неща като чипс, кексчета, десертчета, бира, газирани напитки, плодови сокове със захар.

Стъпка 3: Открийте здравословни заместители на храните, които обичате. Ако обичате хамбургери, опитайте вместо това бургер с пуешко месо. За сандвича изберете горчица вместо майонеза. Ако обичате сладко, опитайте да хапвате само по едно парченце натурален шоколад или нискомаслено кисело мляко с плодове след основната храна. От друга страна, парче торта веднъж седмично не е изневярата, която ще ви провали – на първо място трябва да не се лишавате от тмърде много неща, които обичате да ядете (независимо от калориите в тях) – потиснатият човек рядко постига целите си.

четете още на:

http://www.dieti.info/news/article/477