Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Премиера на мюзикъла „Спайдърмен“ на Бродуей

На световноизвестния булевард Бродуей в Ню Йорк в театър Фоксуудс беше представен спектакълът „Спайдърмен: Затъмнението“. Това е едно от най-грандиозните изпълнения в историята на актьорското изкуство. Шоуто е планирано цели 7 години и струва 65 милиона долара на режисьора и продуцент Джули Теймор, която е работила по филмите „Цар Лъв“ и „Из Вселената“.

Актьорският състав включва Рийв Карни, като Питър Паркър-Спайдърмен, номинираната за награда Тони – Дженифър Дамиано, като Мери Джейн Уотсън, а Патрик Пейдж се въплъщава в ролята на полуделия учен Норман Осборн – Зеленият Гоблин. Музиката е на известния певец от групата Ю2 – Боно и прогресивната банда Ди Едж.Техните изпълнения и високо-технологичните специални ефекти предизвикаха фурор сред публиката, която наброяваше почти 2 хиляди души. Саундтракът е вече на американския пазар и съдържа 14 оригинални песни, някои от които са изпълнени от самите актьори. Албумът е продуциран от Стийв Лилиуайт.Само за първото си

представление екипът събра над 200 000 долара. Екипът е сигурен, че ще успее да си възвърне инвестицията до последния цент, въпреки кризата.Тази година на Бродуей се отбелязват рекордни стойности, като продажбите са скочили с цели 6%. Въпреки тежкия икономически колапс, продукции от този тип се радват на все по-широк зрителски интерес. Изпълнителният директор на Бродуейската лига Шарлот Сейнт Мартин коментира:

Шарлот Сейнт Мартин – изпълнителен продуцент:“Проучванията показват, че такъв лукс е последното нещо, с което се разделяме по време на тежки икономически кризи. Определено един билет за Бродуей се вмества в списъка на тези разходи. Бродуей си остава тежка работа, като само един от пет спектакъла успява да си върне инвестициите.“Необикновеното шоу е вдъхновено от световноизвестната поредица комикси за супергероя Питър Паркър, която вече 40 години радва хора от всякакви възрасти.

Историята се върти около студента Питър Паркър, чийто напълно обикновен живот се преобръща, когато е ухапан от генетично-модифициран паяк. На следващата сутрин той се събужда залепнал за тавана на стаята си. Човекът-паяк скоро разбира, че с новопридобитите сили, идва и голяма отговорност. Множеството злодеи, които вилнеят из родния му град, го поставят пред постоянни физически и морални предизвикателства, които подлагат на изпитание както силата, така и духа му.Представлението на Бродуей предизвика негодувание у многобройните заклети фенове на Спайдърмен. Според тях, представлението е подигравка с техния супергерой. Други коментираха, че подобна паяжина от детски фантазии и комерсиална музика, не заслужава да бъде представена в Меката на мюзикълите. В по-голямата си част публиката обаче беше единодушна, че това е една от най-впечатляващите продукции, която е виждала. Специалните ефекти, костюмите, силната актьорска игра и музикалният съпровод оставят незабравим спомен за изживяното.

bnt.bg