Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Водата и отслабването

Водата играе важна роля в ежедневния ни живот. Тя помага за поддържането на здравето на тялото и отговаря за премахването на токсините. Водата помага за правилното функциониране на ставите и контролира метаболизма. Ако тялото ви не получава достатъчно вода, метаболизмът се забавя. Ако храносмилателните процеси са разстроени, хранителните вещества не се превръщат в енергия и тялото се мотивира да иска още храна. А това дава отрицателни резултати в случай, че искате да отслабнете.

Водата е много важна за хората, които се опитват да отслабнат, защото по време на процеса на отслабване много отпадъци трябва да се изчистят от тялото. Ако приемате достатъчно количество вода, това ще ви помогне да премахнете всички отпадъци от тялото си. Без вода тялото няма да функционира правилно и няма да обменя ефективно чрез метаболизма складираните мазнини.

Ползите от водата
1.Водата играе важна роля в процеса на храносмилането и абсорбирането на витамини и хранителни вещества. Водата отмива токсините от черния дроб и бъбреците.
2.Фибрите помагат за храносмилането, но не са способни да се справят с процеса сами, затова се нуждаят от вода. Липсата на вода превръща фибрите в токсини, което причинява запек и дискомфорт.
3.Водата повишава менталните и физически действия на човека.
4.Възможно е възстановяване на недостатъчните течности в тялото, ако приемате по 2 литра вода заедно с нормалната си дневна диета.
5.Скорошно изследване е доказало, че при жените, които пият по повече от пет чаши вода на ден, рискът от сърдечна недостатъчност е по-малък.
6.Бременните и кърмещите жени имат нужда от повече вода, за да останат хидратирани.
7.Пийте допълнително вода в топлото или влажното време, защото водата помага да понижите телесната температура.
8.Приемайте задоволително количество вода на ден, за да прочиствате отпадъците от организма си и да контролирате температурата на тялото.
9.Ако пиете достатъчно вода всеки ден, това осигурява естествено овлажняване и свеж вид на кожата.

tia.bg/