Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Успешният бизнес лежи на добра комуникация

Добрата комуникация е жизнено важна, за да се задържите в дадена организация, особено в по-големите фирми. Повечето мениджъри осъзнават това, но изпитват трудности, когато им се наложи да го приложат на практика.Да разбереш защо трябва да си отдаден да това, което правиш е предизвикателна интелектуална и емоционална задача. Често това изнервя хората и в резултат те не комуникират помежду си или изпращат неправилните съобщения, което от своя страна води усилията им до задънена улица.

Доста компании комуникират своята визия за промяна най-малко в 10 различни варианта. Едно единствено мнение, изразяващо голямата промяна никога не е достатъчно, нито дори речите на изпълнителните директори или борда на директорите, пише за Форбс Джон Котър, преподавател в Harvard Business School, изпълнителен директор по иновациите в Котър Интернешънъл. Компанията помага на лидерите да изградят такава управленска система, която да развие организациите им.Най-важно е лидерите на организацията, обикновено изпълнителният директор или мениджърите от средните нива, да станат „ходещите примери” на новата корпоративна култура, която би вдъхновила и останалите служители, казва той.

Нищо не влошава комуникацията по-бързо от неподходящите действия на управленското тяло и нищо не действа по-добре от това някой да стои зад думите си със съответните действия. Когато екипът от мениджъри се държи по искания начин, това несъмнено изпраща правилното послание на цялата организация.Тези действия увеличават мотивацията, подхранват увереността и намаляват цинизма. Промяната във визията и стратегията на дадена организация трябва да се изкомуникира в общи срещи, където и да било – дори в лични имейли, срещи, презентации, вътрешни бюлетини и обучения.

Запомнете следните ключови елементи на добрата комуникация:

1. Предавайте ясни послания.

2. Използвайте метафори и аналогии, за да изрисувате ясна картина за служителите си.

3. Повтаряйте и пак повтаряйте – идеите наистина се възприемат само след като са чути много пъти.

4. Обяснете неизяснените точки от плана си на служителите – ако не го направите, ще избягате от правдоподобността на идеите си.

5. Разчитайте на постоянна обратна връзка.

expert.bg