Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Най-депресиращите професии

Никой не е казал, че управлението на пари е лесна работа. В последно време „ощастливяването” на инвеститорите се оказа, че уврежда здравето на финансовите съветници.Сайтът health.com посочва финансовите консултанти като една от 10-те професии, чиито служители най-често страдат от депресия.В топ 10 попадат: домашни медицински сестри и детегледачки, сервитьори, административен персонал, лекари, хора на изкуството, учители, служители в кол центрове, техници и разбира се, хората, които се занимават с продажби.

Стресът идва в повече, когато трябва да управляваш нечия бъдеща пенсия. Напрежението в трудовия процес влияе не само на начина на живот на съветника, но означава отговорността да помогне на някого да се пенсионира благополучно или да загуби активите му, инвестирайки в лоша сделка.Натоварващо е да управляваш чуждите финанси, когато не притежаваш никакъв контрол върху пазара, предупреждават лекарите. Загубата на чужди пари несъмнено е свързана с тежестта на личната вина и гнева на клиентите.С началото на финансовата криза е регистриран ръст в броя на самоубийствата на финансови консултанти. През март финансов съветник от Торонто е намерен мъртъв в дома си, след като бил осъден от група инвеститори. През февруари един от топ финансовите съветници намерил смъртта си, след като скочил от мост.

През октомври 2008 банковият брокер Рузел Смит оставил писмо на своите клиенти преди да извърши самоубийството си.„Ако четете това, значи вече съм мъртъв. Беше неотложно, защото алтернативите в живота ми бяха твърде неприятни. На първо място вие сте мои приятели и чак след това клиенти. Това означава, че нашата връзка ме задължава да поставям вашия личен интерес на първо място. Мога смело да кажа, че винаги съм се опитвал да правя това. Сега обаче е времето да ви призная, че инвестициите, които съм направил с вашите пари, не са печеливши.

expert.bg