Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Цветан Цветанов: Кандидат-кметовете на ГЕРБ ще бъдат обявени на 3 юли

Той е мъж, не е министър и е достатъчно популярна личност у нас и в Европа, но не е член на партията Кандидатът на ГЕРБ е ясен, но за много малък кръг от партията. Първите 30 номинации за кметове на общини от ГЕРБ пък  ще бъдат официално обявени на 3 юли на специална пресконференция.Това заяви в интервю по ТВ 7 шефът на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов.Кандидатът на ГЕРБ за държавен глава е избран и нищо не налага по-ранното му оповестяване преди началото на септември, съобщи още  вицепремиерът Цветан Цветанов. Той потвърди, че министър-председателят Бойко Борисов на 99,9 процента няма да участва в надпрееварата.

Кандидатът за държавен глава на ГЕРБ няма да е министър. Той ще е мъж, достатъчно популярна личност у нас и в Европа, но не член на партията и ще е изненада за сините.Това са част от критериите на партията се разбра по време на интервюто с шефа на предизборния щаб на управляващата партия.Цветанов обеща, че ГЕРБ ще има „един изключително достоен кандидат за президент“.

„Заложените критерии към него са много високи – да бъде разпознаваема личност, да бъде доказана личност в обществено-политическия живот. Трябва да е показал реални политики, които е успял да реализира. „Защото президентският пост трябва да бъде консолидиращ и да заслужава уважението на по-широк кръг от българската общественост, защото президентът ще е на цяла България“, коментира Цветанов.Вицепремиерът съобщи още, че на 3 юли ще бъдат обявени около 30 имена на кандидат-кметове на ГЕРБ в страната.

Партийното ръководство е преценило, че те ще се нуждаят от време, за да се наложат, докато за Йорданка Фандъкова това не е необходимо, макар че Изпълнителната комисия на ГЕРБ още няма решение за кметската кандидатура в София. Цветанов обаче даде отново да се разбере, че фаворит за повторна номинация е сегашният столичен кмет Йорданка Фандъкова:

„Смятаме, че Йорданка Фандъкова е един изключително успешен кмет, така че в тази посока тя се очертава като един фаворит, но, разбира се, предстои да бъде взето окончателно решение на Изпълнителната комисия, което ще бъде на малко по-късен етап“, каза вицепремиерът Цветанов.За Благоевградска област ГЕРБ има вече три кандидатури, които са одобрени, добави той. Едно от имената, които обсъждат управляващите, е Костадин Хаджигаев.

По думите му настоящият кмет на Разлог – Красимир Герчев, ще бъде издигнат за втори мандат. В Сандански кандидатът се очаква да бъдеГеорги Баханов, зам.-областен управител в момента. ГЕРБ ще издигне за кмет на община Гоце Делчев Георги Андонов, който е депутат.Предстои да се вземат политически решения от Изпълнителната комисия за останалите общини в Благоевградско. Към настоящия момент няма други имена на депутати, които да се обсъждат, каза Цветан Цветанов.