Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 02.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Очаква се представянето на богата музикална програма във варненската опера

В богатата на музикални прояви седмица на сцената на ТМПЦ Варна ще бъдат изнесени 4 концерта в рамките на 85 ММФ „Варненско лято”, един оперен и един балетен спектакъл от програмата на Държавна опера Варна, а в Летния театър ще започне и второто издание на Опера в Летния театър – Варна 2011.На 27 юни, понеделник, 19.30 ч., Основна сцена, ще се представи Ансамбъл „Квазарс” от Словакия, в който участват млади и талантливи музиканти, завоювали вече световна известност. Под диригентството на Иван Буфа, те ще изпълнят творби от Малер, Шьонберг, Копланд и др. Солист Петра Носкайова – мецосопран.

На 28 юни, вторник, 19.00 ч., Основна сцена, ще се срещнем с най-популярния бръснар от Севиля. Под диригентството на Иван Филев, солистите на Държавна опера Варна Арсений Арсов, Людмил Петров, Вяра Железова, Свилен Николов, Евгений Станимиров, Стоян Финджиков, Бойка Василева и Росен Рангелов ще пресъздадат забавните перипетии от операта на Джоакино Росини.На 29 юни, сряда, 19.00 ч., Основна сцена, ще видим балета „Зле опазеното момиче” по музика на П. Хертел, Премиерният за сезона спектакъл на Държавна опера Варна на един от най-старите балети в историята на балетното изкуство, рядък и заради развлекателния си сюжет, е дело на хореограф-постановчика Константин Илиев.

Програмата на ММФ “Варненско лято” продължава с два концерта – на Симфоничен оркестър Ескишехир – Турция, диригент Ахмет Тавиоглу, солист Чавдар Парашкевов – цигулка, с творби от Виенявски, Бетовен, Сарасате, Кр. Кюркчийски (30 юни, четвъртък, 19.30 ч., Основна сцена) и с Клавирен рецитал на Георги Черкин, посветен на 200 години от рождението на Ференц Лист (1 юли, петък, 19.30 ч., Основна сцена).

След изключителния успех на миналогодищното издание на Опера в Летния театър, с която бе възстановена прекъсналата за цели 20 години традиция на музикалните спектакли на открито Опера в Летния театър – Варна 2011 ще встъпи отново в правата си на 1 юли, петък, 21.00 ч. В прекрасния Летен театър на Варна ще съпреживеем вечната любовна опера „Травиата” от Джузепе Верди с очарователната Снежана Драмчева и нейните великолепни партньори Орлин Горанов и Пламен Димитров. Диригент Иван Филев, режисьор Георги Лалов. Неделният ден, 3 юли, 19.30 ч., Основна сцена, ще отзвучи с още едно от събитията на 85 ММФ “Варненско лято”. Янгзун Ким ще бъде диригент и солист на концерта на „Сеул Симфониета” с произведения от Моцарт, Григ, Вивалди и Шостакович.

briz15.com