Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Най-големите молове в строеж в България

Най-големият мол в България в процес на изграждане в момента е в София, като отдаваемата площ, която се очаква да излезе на пазара, е в размер на 75 000 кв. м.Това трябва да е най-големият търговски център в София и в България. Молът, който ще бъде открит през 2012 г., ще съчетава място за пазаруване с възможности за развлечения и прекарване на свободното време.

Следващият по големина проект в процес на изграждане се намира в пренаситения от търговски площи Русе. Там се изгражда Grand Plaza Mall, който ще бъде с 37 500 кв. м. отдаваема търговска площ. Последната пък е само с 50 кв. м. повече от третия в класацията – варненския Galeria Varna.Интересен е фактът, че в Русе- петия по големина град в България, откриваме още един търговски център- Danube Mall, който се изгражда и се очаква да добави нови 23 300 кв. м. търговски площи в града. Можем да припомним, че МОЛ Русе с 35 500 кв. м. отдаваема търговска площ бе пуснат, като като за момента от площите в мола функционират само хипeрмаркет Карфур и киносалоните на Cinema City.

Четвъртият най-голям обект в процес на изграждане в сектора е този в Бургас – Galeria Bourgas, който се очаква да е с 37 000 кв. м. отдаваема търговска площ.От моловете, които се изграждат в момента, още един е с площ от над 30 000 кв. м. и това е търговски център отново в столицата – Bulgaria Mall с площ от 34 000 кв. м.Още три търговски центъра попадат в топ-десет на най-големите такива в процес на изграждане и това са City Mall в Стара Загора с площ от 24 500 кв. м., Mall Pleven със 17 500 кв. м. и Central Mall Markovo Tepe с площ от 16 000 кв. м.Така десетте най-големи проекта, които се строят в момента се очаква да добавят нови общо 302 250 кв. м. търговски площи към настоящите такива.

profit.bg