Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Очаква се бум на социалните игри

Социалните игри, станали известни чрез заглавия като Farmville и Angry Birds, се очертават като един от големите победители от популяризацията на смартфоните през последните години.Тази тенденция беше отново затвърдена на търговското изложение CommunicAsia, провело се през изминалата седмица в Сингапур. Там темата за бъдещето на социалния гейминг беше сред най-обсъжданите от мениджърите световните телекомуникационни компании, информира АФП.Новите телефони и таблети с достъп до интернет освободиха играчите от физическите ограничения на кабелния интернет в дома и офиса. Това доведе и до появата на повече игрални заглавия, които са удобни и за мобилни устройства, коментират специалистите.

„Най-малко 90 процента от геймърите в бъдеще ще бъдат мобилни“ казва пред АФП Джефри Джианг, управител на базираната в Сингапур компания Touch Dimensions, която разработва игри за различни платформи.Според него клиентите на фирмата сега наблягат върху социалните игри, направени за мобилни телефони, вместо за персонални компютри или конзоли, като Xbox 360.Фирмата на Джианг е създател на игри за iPhone, Android и Nokia. В бъдеще растът на индустрията ще се движи от социалните играчи, които отделят спорадично време за игра, а не от хардкор играчите, които прекарват много време пред компютрите си, смята той.

Днес разработчиците на социални игри правят голяма част от парите си от платените приложение за мобилни платформи, като Apple’s AppStore. В последствие заглавията биват редовно ъпгрейдвани, за да се поддържа интереса на потребителите.Дейвид Ко, вицепрезидент на компанията Zynga, създала най-популярната социална игра – FarmVille, предрича, че до 2015 г. близо 1,1 млрд. смартфона се очаква да бъдат продадени в световен мащаб. Това създава невероятни възможности за гейм индустрията да достигне до нови играчи и в последствие да увеличи приходите си от онлайн реклама, коментира Ко.

В светлината на бъдещото първоначално предлагане на акции на Zynga на борсата, „Уолстрийт Джърнъл“ цитира източници, според които компанията ще бъде оценена на между 7 и 9 милиарда долара. През изминалата година Zynga е реализирала печалби от 400 млн. долара при приходи от 850 милиона долара.Днес над 250 млн. потребители по света играят игрите на Zynga, които освен FarmVille, включват и заглавия като CityVille, FrontierVille, Caf? World, YoVille и Vampire Wars.

inews.bg