Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 13.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

10 г. затвор грозят катаджиите – рушветчии от Варна

Тримата варненски полицаи, срещу които беше подаден сигнал за корупция, са задържани за срок от 72 часа. През това време ще бъде изготвено искане за постоянния им арест.И на тримата униформени, които са служители във Второ районно управление, са повдигнати обвинения за квалифициран подкуп. За такова престъпление наказанието е лишаване от свобода за срок от три до десет години, глоба до 20 000 лв. и лишаване от права.От Областната дирекция на МВР са задействали процедура за дисциплинарното уволнение на полицаите.Припомняме, сигналът е подаден тази сутрин от 25-годишна жена. По думите й катаджиите са поискали 200 лева от 27-годишният А.А., употребил алкохол, за да не му напишат акт.

След направена проверка е изяснено, че в леката кола освен шофьорът, пътували 28-годишен и двете им приятелки. Те се движели по бул.“Осми приморски полк“, когато шофьорът А.А. видял, че полицай спира колата пред него за проверка. А.А. обаче продължил по булеварда.Минути по-късно той намалил, за да паркира близо до дома си, но зад него спряла полицейска кола. От нея слезли двама служители, изкарали със сила А.А. и го вкарали в служебната кола. Обикаляйки района, те му обяснили, че е извършил голямо нарушение, като не е спрял колата си за проверка.

В хода на разговора е установено, че А. А. е употребил алкохол, но не е тестван с дрегер и не му е взета кръвна проба. И заради това му поискали 200 лв. Шофьорът обаче нямал толкова пари и служителите го върнали пред дома му. Там продължили разговора със спътника му Д.Д., който имал 100 лв. Той се обърнал към двете момичета в колата да им иска останалите 100 лв., като обяснил, че полицаите ги искат. Двете извадили наличните си пари – 80 лв, едната записала на телефона си сериите и номерата на банкнотите и ги предала.Д.Д. седнал отзад в полицейската кола и подпъхнал парите на седалката до него, като уточнил, че са 180 лв. Върнали документите на четиримата и Д.Д. се присъединил към приятелите си. Междувременно е изяснено, че тримата полицаи вече се придвижвали към Второ РУП – Варна.Предприети са следствени действия, иззети са част от описаните банкноти, намерени в двама от тримата полицейски служители  – екип, извършвал патрулно-постова дейност на територията на Второ РУП.Образувано е досъдебно производство.

news.bg