Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Хакери ще обучават младото поколение на DEFCON Kids

Топ американски хакери ще споделят своите знания и умения с младите таланти по време на първата детска версия на известното ъндърграунд събиране на софтуерни ренегати DEFCON Kids, предаде АФП.Събитието ще се състои в Лас Вегас на 6 и 7 юли в дните на ежегодната, 19-та поредна DEFCON конференция, организирана от легендарни хакери като Dark Tangent.“Хакерите остаряват и вече имат собствени деца“, казва Джо Гранд, ветеран от DEFCON, известен още като Kingpin, който изуми гостите на миналогодишното издание с изработени от него значки за събитието от интегрални схеми, които могат да бъдат хакнати, така че да служат за радиоприемници или други джаджи. В тинейджърските си години 35 годишният Гранд е използвал уменията си, за да си осигурява „удобства“, като безплатни телефонни разговори.

Целта на DEFCON Kids е да се дадат начален старт и основни умения на бъдещите хакери, които сега са на възраст между осем и 16 години.“Чудесно е да имаш възможност да бъдеш ментор на деца, които вероятно са аутсайдери в училище, тъй като имат умения, които не са „яки“ и другите деца не разбират“, философства по темата Гранд.Организирането на детска конференция за хакери доведе до разногласия дори в самата DEFCON общност. Критиците на DEFCON Kids не смятат за правилно да се обучават деца как да разбиват кодове и да прилагат методи на социален иженеринг – изкуството за манипулация на хора при разкриването на обществено значима информация.Според организаторите на DEFCON Kids обаче, конференцията има за цел не да научи децата да бъдат зли и да вършат престъпления, а да мислят обективно и критично, да имат задълбочени познания за новите технологии и да могат да се справят с предизвикателствата на една сложна и често опасна среда, каквато е интернет.

Един ден уменията на бъдещите хакери дори могат да се използват в защита на мрежите на държавните структури и частните компании от злонамерени атаки. Тази теза не е без основания. Мнозина хакери, посещаващи DEFCON от 1993 г. насам, в момента работят в отделите за компютърна сигурност на различни организации.На събитието гледат благосклонно дори американските федерални служби, които ще бъдат специални гости на тазгодишната конференция. Те често набират кадри за собствените структури от топ-хакерите, посещаващи събието.Самият организатор на DEFCON Джеф Мос (Dark Tangent) в момента е член на съвета за вътрешна сигурност на Белия Дом и ръководи сигурността на американската агенция, отговаряща за интернет адресите.

inews.bg