Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Европа проверява сигнали на наши еколози за нередности в Суходол, Рила и Родопите

Членове на ЕП от Комисията по петициите пристигат на мисия за установяване на фактите в България, в рамките на която ще обсъдят с институциите, местната власт и еколози състоянието на обекти на петиции в Суходол, Рила и Родопите

Членове на Комисията по петиции на Европейския парламент ще посетят България в периода 30 юни – 1 юли 2011 г. Делегацията е в състав Виктор Бощинару (С&Д, Румъния), Маргрете Аукен (Зелени/Европейски свободен алианс, Дания), Мария Неделчева (EНП, България) и Илиана Йотова (С&Д, България), както и представители на секретариата на комисията.Основни теми на разговорите с представителите на властите и подателите на петициите ще бъдат депото за отпадъци на София и нарушенията по НАТУРА 2000 в Рила и Родопи. Планирани са срещи по места с представители на неправителствения сектор и еколози, които са подали петициите.

На 30 юни в София членовете на ЕП ще разговарят с кмета Йорданка Фандъкова, с председателя на Комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите на Народното събрание Йордан Бакалов, с министъра на околната среда и водите Нона Караджова, с омбудсмана на Република България Константин Пенчев. В Кюстендил делегацията ще разговаря с Любомир Анчев, областен управител на област Кюстендил. На 1 юли в Смолян са насрочени срещи с инж. Стефан Стайков, областен управител на Смолян и с кмета Дора Янкова.

Виктор Бощинару е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, заместник-председател на Делегацията за връзки с Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Черна гора и Косово, член на Koмисията по петиции и на Комисията по регионално развитие.Маргрете Аукен е член на Групата на Зелените/Европейски свободен алианс в Европейския парламент, заместник-председател на Делегацията за връзки с Палестинския законодателен съвет, член на Комисията по петиции.Мария Неделчева е член на Групата на Европейската народна партия (Християндемократи) Е Европейския парламент, член на Комисията по петиции, на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, на Делегацията в Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС.Илиана Йотова е член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, заместник-председател на Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Молдова, член на Комисията по петиции, на Комисията по рибно стопанство, на Делегацията в Парламентарна асамблея Евронест.

http://www.barometar.net/