Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Слушайте радио, за да сте щастливи

Анкета за предпочитаните медии сред британците показа, че радиото повдига настроението и ободрява повече от телевизията и интернет.За изследването „Медии и настроение на нацията“ са анкетирани по смартфони над 1000 британци.Те трябвало да посочат какви медии ползват, да оценят какво е настроението им и колко енергични се чувстват, докато го правят.

На първо място излезе радиото. Анкетираните са посочили, че то увеличава чувството им за щастие със 100 процента, а енергията им – с 300 процента в сравнение на това да не ползват никаква медия.Телевизията и интернетът също повдигат настроението и подобряват енергичността, но техният положителен ефект е много по-малък.

„Хората са най-щастливи и енергични, когато слушат радио. То има важна емоционална роля в живота“ – каза Марк Барбър от поръчалото изследването Бюро за радио реклами.Радиото увеличава чувството за щастие почти два пъти повече от телевизията, а енергията – четири пъти. В сравнение с интернета, то дава три пъти повече енергия.Изследването не е разгледало ефекта от вестници и списания върху настроението.

tialoto.bg