Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Бойко Борисов: Верният път за Черна гора е членство в ЕС и в НАТО

Президентът Филип Вуянович изрази признателност към премиера Бойко Борисов за подкрепата по отношение на интеграцията на Черна гора в Европейския съюз и НАТО. Срещата между двамата се проведе в рамките на официалното посещение на министър-председателя на България в Черна гора, което е и първата визита на български правителствен ръководител в страната.„Вярвам, че това е верният път за вас и ще продължаваме да оказваме подкрепа при откриването на преговорите за членство в ЕС, да споделяме своя опит от предприсъединителния процес и в изпълнението на Плана за действие за членство в НАТО”, заяви от своя страна г-н Борисов.

Той подчерта необходимостта от засилване на сътрудничеството между двете държави в икономическо отношение. „Осигуряването на директна въздушна линия между София и Подгорица би дало възможност за увеличаване на туристическия поток, развитие на бизнеса и икономиката”, заяви премиерът Борисов. Той отбеляза и изключително важните енергийни проекти, които всяка от държавите планира да изпълни и сред които е изграждането на подводен кабел за високо напрежение от Черна гора до Южна Италия.

Министър-председателят изрази увереност, че занапред ще се засили взаимното сътрудничество между българските и черногорските служби и по отношение на борбата с корупцията и организираната престъпност.Основните теми от разговора с президента Филип Вуянович бяха дискутирани от премиера Бойко Борисов и по време на срещата му с председателя на Народното събрание Ранко Кривокапич. Двамата отбелязаха доброто сътрудничество и желанието си да продължат и задълбочат двустранните отношения на парламентарно ниво.

barometar.net