Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Сейф ал Ислам отрече да е заповядвал убийството на цивилни

Синът на либийския лидер Муамар Кадафи Сейф ал Ислам заяви, че нито той, нито баща му са давали заповеди за убийството на мирни демонстранти, в което ги обвинява Международният наказателен съд. Според Сейф ал Ислам протестиращите са загинали, когато са се опитали да нахлуят във военни обекти и охраната е открила огън по тях въз основа на установени разпоредби за самоотбрана.Той също така обвини западните държави, че са започнали военната операция в Либия, защото искат да сложат ръка на петролните и други ресурси на страната. Според него целта им е да контролират Либия.

Отново протести в Сирия

Десетки хиляди демонстранти участваха в поредните протести срещу управлението на президента Башар Асад в Сирия. Силите за сигурност са убили най-малко седем демонстранти в опит да разпръснат протестите. Вълненията са започнали след петъчната молитва . Това е най-големият протест от средата на март, когато в Сирия започнаха продемократичните митинги. Колоната демонстранти в Дамаск е била дълга над 1 км, хората са скандирали лозунги против режима и за повече свободи.

Референдум за конституционни промени в Мароко

В Мароко се провежда референдум за конституционните промени, предложени от крал Мохамед VI-ти. Предложенията включват предаване на част от пълномощията на краля на парламента и премиера на страната. Очаква се референдумът да бъде одобрен, но ако броят гласували се окаже прекалено малък, то това може да предизвика искания за още по-големи промени в управлението на страната.

EkipNews.bg