Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 01.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

iPad 3 излиза през септември?

Тайванските производители на компонентите за устройствата на Apple са започнали работа по iPad 3 и iPhone 5, които е много вероятно да направят заедно своя дебют през септември и да излязат на пазара през октомври, пише сайтът DigiTimes, който се позовава на информирани източници. Според запознати новият таблет ще бъде още по-тънък от втората версия, а разделителната способност на екрана му ще достигне 250 dpi. Сред започналите работа по новия таблет са тайванските компании Foxconn Electronics (сглобяването на устройствата), Simply и Dynapack (батерии), TPK и Wintek (сензорни панели), Catcher (шаси) и Largan Precision (уебкамери). Към момента например Simply произвеждат 65% от общото количество необходими батерии за Apple, a Dynapack, правят останалите 35%.

Източниците посочват също, че Apple планира да пусне само един модел на новия iPhone5, а iPad 3 e бил добавен едва наскоро към продуктовата схема на компанията.Плановете на компанията предвиждали и двете устройства да бъдат произведени в малки количества през август, като се очаквало обемите им да се увеличат през следващите два месеца.

Бъдещият обем на доставките на iPhone 5 бива оценяван на около 6-7 милиона единици за третото тримесечие на годината.Общите доставки на смартфона ще достигнат до 24-25 милиона единици, като тези обеми ще се запазят до края на годината. За 2011 г. Apple прогнозира общи продажби от над 85 милиона телефона.По отношение на iPad компанията предвижда бройките на втория и третия модел на таблета да достигнат 15 милиона единици, като за цялата година общото им количество да достигне 40 милиона.

inews.bg