Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Новият продукт на Facebook може да е партньорство със Skype

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг обяви през миналата седмица, че социалната мрежа ще пусне „чудесен“ нов продукт на 6 юли, който екипът на компанията в Сиатъл е разработил, пише International Business Times.От Facebook дори вече са изпратили покани за медиите.

След мистериозното изявление на Закърбърг в технологичните уебсайтове вървят усилени спекулации относно новия продукт. Според някои издания новият продукт на Facebook може да е някакъв десктоп компонент, предвид факта, че компанията напоследък наема подобни дизайнери в Сиатъл. Според Techcrunch пък източник от Facebook е споделил, че социалната мрежа ще пусне нов видео чат със съдействието на Skype, който ще работи в браузър. Като се има предвид, че разпратените покани са тематично оформени с чат икони това може да е доста важен жокер за предстоящото събитие.

Все още не е ясно дали новият продукт ще работи без Skype да бъде инсталиран на компютъра на потребителя, или дали потребителите ще трябва да свалят някакъв допълнителен софтуер.Facebook и Skype са работили заедно и преди, но това партньорство, ако се окаже истина, може да окаже сериозен ефект, особено върху Skype. Facebook разполага с над 750 млн. потребители; ако Skype бъде интегриран във Facebook, това би могло да доведе до огромен ръст в потребителите на Skype. Новото партньорство не облагодетелства само едната страна; Facebook ще получи сериозна подкрепа, ако потребителите започнат да използват социалната медия, за чат или за видео връзка.

Още една причина, която прави партньорството между Skype и Facebook още по-вероятно и обявената наскоро социална мрежа Google+. Сайтът на Google разполага с видео чат, която позволява на потребителите да чатят в групи от до 10 човека. Facebook не разполага с видеочат и новият сайт на Google може да се окаже сериозен конкурент на Facebook и дори на Skype. Така че има логика Facebook и Skype да обединят сили срещу Google+.

profit.bg