Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Мъж опита да отвлече автобуса Слънчев бряг-Бургас

Мъж заплаши с оръжие водача и пътуващите в автобус на пътя Слънчев бряг-Бургас около 21.40 ч. снощи и бе задържан от полицията след щурм на рейса. Похитителят е русенец с прякор Петьо Лудия.По време на пътуването, на около 10 км от Бургас, мъжът извадил пистолет и обявил на шофьора и спътниците си, че ще изпълняват неговите разпореждания, съобщи за Дир.бг говорителят на полицията в града Цветелина Рандева. Сигналът в МВР е получен от пътничка в автобуса – 26-годишна жена от Бургас, която седяла зад шофьора и успяла да се обади на телефон 112.

На влизане в града – в района на Бургаския гробищен парк, полицейските спецчасти успяват да спрат автобуса и го щурмуват, като за броени минути задържат похитителя. Той е на 46 години от Русе. В него е бил открит газов пистолет, преправен на боен, предаде БНР.По свидетелски данни е установено, че по време на пътуването Петьо Лудия е извадил от багажа си пистолет и го заредил демонстративно. В  автобуса „Сетра“, собственост на несебърска фирма, пътували около 20 пътници, сред които и руски туристи.Русенецът е задържан за 24 часа, като му е взета кръв за анализ за установяване употреба на алкохол или други упойващи вещества. След задържането му в ареста на бургаското Пето РПУ мъжът заспал, каза още говорителят на бургаската полиция. От него освен газовия пистолет „Екол компакт“ с протокол за доброволно предаване е иззет и пълнител със седем газови патрона, допълват от пресцентъра на МВР.

Петър Петров е регистриран в полицията за множество криминални прояви като кражби, закана за убийство, шофиране в нетрезво състояние и спекула. Шефът на полицията в Бургас Милен Димитров съобщи, че в момента подчинените му очакват той да изтрезнее, за да бъде разпитан, предаде БЛИЦ. По думите на Димитров няма информация похитителят, който се казва Петър Петров, да е отправял искания, съобщи „Фокус“. Мотивите все още се изясняват.“Не е имало съпротива и проблеми при задържането на похитителя. Колегите са планирали и провели тази спасителна операция буквално за минути, за което ги поздравявам“, каза още комисар Димитров.Управителят на фирмата-собственик на автобуса Стоил Панев заяви, че 61-годишният шофьор Георги Чакалов, който има 40-годишен стаж, ще бъде награден за своята адекватна реакция.

dir.bg