Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Разследват Стефка Костадинова за фалшива диплома?

Ръководството на Пловдивския университет “Паисий Хилендански” е разследвано от прокуратурата за издаване на диплома менте за висше образование след подаден сигнал с точно описание на фалшивата схема.Според сигнала, в аферата е замесен Алексей Петров, който успял да подчини хората в академичните среди именно след събрани компромати и данни за незаконно издаване на дипломи за висше образование.Едно от комичните превъплъщение на каратиста е представянето му като човек от “академичните среди”. “ В сравнение с него осмокласникът Гонзо е като Сенека”, смеят се на умствения потенциал и академичните титли на Трактора колегите му от Пловдивския университет.

Може би те са ядосани на Алексей Петров, тъй като заради него в момента тече масова проверка относно издаването на дипломите. Проверката обхваща 10-годишен период.Твърде вероятно е съвсем скоро разследващите да проверят начина, по който е издадена дипломата на шефката на родния олимпийски комитет Стефка Костадинова. Бяха изнесени данни, че Стефка не се явява за изпити цели две години, но въпреки това оценките й са вписани в Главната книга на университета в един и същи ден. В аферата по издаването на фалшивата дипломата на световната шампионка в скока на височина са замесени поне трима декани.

Веселин Маргаритов, тогава ръководител на Катедрата по физическо възпитание, по-късно декан на факултет “Педагогика”, а в правителството на Тройната коалиция и зам.-шеф на ДАМС, заедно с колегите си Крум Рачев и Огнян Сапарев оказват натиск върху когото трябва, за да бъде уредено висшето образование на Костадинова.Ако бъде доказано, че шефката на БОК се кичи с фалшива диплома е възможно спортното министерство да поиска официално оставката й.Макар Костадинова да не е на подчинение на спортния министър Свилен Нейков, все пак основните пари на олимпийците идват от държавата и тя би могла да има претенции към този казус.

blitz.bg