Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Японският министър по бедствията подаде оставка след седмица работа

Само седмица след като пое поста на министър по бедствията и авариите на Япония, Рию Мацумото беше принуден да подаде оставка заради непристойно поведение, предаде АП.По време на среща с губернатори на различните японски префектури, Мацумото буквално нахока губернатора на Ивате – една от най-засегнатите от природните бедствия префектури. Министърът с рязък тон уведоми управника, че общините, които нямат добър план за възстановяване, няма да бъдат подпомогнати от държавата.

Държанието на Мацумото беше повече от скандално още в момента на стрещата с Йоширо Мурай – губернатор на Ивате. Мацумото сгълча Мурай, че е влязъл преди него в стаята за срещи, а след това предупреди присъстващите журналисти да не отразяват тези му думи.

Скандалът с Мацумото е истински шок за японския премиер Наото Кан, който отдавна е нападан по отношение на политиката си за справяне с щетите от природните бедствия. Кан е приел оставката на Мацумото и сега му търси наследник, казват от правителствената служба за връзки с обществеността.

inews.bg