Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Залязва ли „Диор“

Публиката посрещна доста хладно първата колекция на „Диор“ от 15 години, която не е сътворена от креативния й директор Джон Галиано, уволнен през март заради антисемитски прояви, предадоха световните агенции.Ревюто беше представено в музея на Роден в рамките на Седмицата на висшата мода в Париж.Колекцията есен/зима 2011-2012 бе дело на дългогодишния помощник на Галиано и неговата дясна ръка Бил Гейтън, дoпълва БТА. Сезон след сезон блестящият британски дизайнер диктуваше световните модни тенденции като творчески интерпретираше култовите силуети на основателя на именитата модна къща Кристиян Диор с характерните й вталени сака и женствени поли, които направиха революция в света на модата след Втората световна война.

Но с ерата Галиано вече е приключено, той беше уволнен, след като в интернет беше пуснато компрометиращо видео, в което той възхвалява Хитлер.Заради антисемитските му прояви дизайнерът беше изправен пред парижки съд миналия месец, припомня Асошиейтед прес.Окончателната му присъда ще бъде обявена на 8 септември.

От „Диор“ още не са назначили заместник на Галиано, така че модните специалисти с нетърпение очакваха да видят кой ще застане в светлината на прожекторите след представянето на колекцията.Това беше 51-годишният сънародник на Галиано Бил Гейтън, негов верен сътрудник в продължение на 23 години.Но от ръководството на „Диор“ побързаха да съобщят, че Гейтън не е поел юздите и не е назначен за артистичен директор, въпреки че е автор на най-новата колекция.

Специалистите определиха ревюто на „Диор“ без Галиано като доста еклектично, с нахвърлени идеи, без ясна спойка между тях.Гейтън представи цветни модели в стила на поп арта от 80-те години. Апликациите по колекцията са с форма на амеби, като от костюмите на тийнейджърската поп сензация Тифани през 1987 година, предаде Асошиейтед прес.Романтичните бални рокли от тафта, както и всички останали модели, са вдъхновени от розите.На края на ревюто супермоделът Карли Крос се появи, облечена като Пиеро.Гейтън заяви пред медиите, че в отсъствието на Галиано нямало особена разлика в творческия процес.“Трябва да разчиташ предимно на себе си, но имаш и малко повечко свобода“, заяви дизайнерът пред АФП. Но хладната реакция на публиката като че ли опроверга думите му.

actualno.com