Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Расте оборотът в търговията на дребно

По предварителни сезонно изгладени данни на НСИ през май 2011 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени се увеличава с 0.4% в сравнение с предходния месец.През май 2011 г. оборотът в търговията на дребно е с 1.6% над равнището от същия месец на предходната година.

През май 2011 г. оборотът отбелязва ръст спрямо предходния месец в четири икономически дейности: в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, козметика и тоалетни принадлежности – с 3.2%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – с 1.1%, в търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника – с 1.0%, и в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 0.1%. Спад се наблюдава в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 1.6%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия – с 0.4%.

Оборотът през май 2011 г. спрямо същия месец на 2010 г. нараства в търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки – със 7.2%, в търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали – със 7.0%, и в търговията на дребно с компютърна и комуникационна  техника – с 2.0%. Намаление е регистрирано в търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия – с 3.8%, в търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита – с 2.3%, и в търговията на дребно с храни, напитки и тютюневи изделия – с 1.8%.

profit.bg