Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 06.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Интернет доставчиците и творци с обща кампания срещу онлайн кражбите

Водещите организации от музикалната, филмовата, телевизионната и интернет общност в САЩ обявиха изключително важно сътрудничество по съвместна рамка, наречена “Copyright Alerts” – система, близка до сигналите за измами с кредитни карти, която ще обучава и известява интернет абонатите, когато техният интернет достъп е използван с цел кражба на съдържание в мрежата.Това безпрецедентно доброволно сътрудничество ще информира потребителите за констатирани кражби, извършени от техния интернет акаунт и ще бъде полезно както за абонатите, така и за правоносителите,

Всяка година кражбата на съдържание онлайн коства на американската икономика над 373 000 работни места, загуби от 16 млрд. долара и 3 млрд. долара загуби от федерални, щатски и местни данъци.В момента много интернет доставчици препращат към абонатите си известията, които получават от собствениците на творчески продукти за предполагаема онлайн кражба на съдържание. До момента обаче нямаше обща рамка за „най-добри практики” за ефективно сигнализиране на интернет абонатите, предпазване на защитени авторски произведения и подпомагане на достъпа до легално съдържание онлайн.

Системата Copyright Alerts се основава на правото на потребителя да бъде информиран, ако неговият интернет достъп е бил използван неправилно за даунлоуд на защитено авторско съдържание. Много често потребителите и в доста случаи родителите и настойниците не знаят, че тяхната интернет връзка се използва за онлайн кражба на съдържание. Други абонати пък не са наясно, че свалянето на защитено авторско съдържание от незаконни източници е нелегално и нарушава договорните им условия с интернет доставчиците. Според очакванията, веднъж информирани за предполагаема кражба на съдържание и възможните последствия, голяма част от потребителите ще предприемат своевременни мерки, за да бъдат сигурни, че тази кражба няма да се повтори.Новата Copyright Alerts система третира тези проблеми със серия от ранни предупреждения – до шест – в електронна форма, които ще информират абонатите, че техният интернет достъп може да е бил използван за онлайн кражба на съдържание – филми, телевизионна програма или музика.

За тези, които не успеят да реагират на предупрежденията, са предвидени и “облекчени мерки”, насочени към спирането на онлайн кражбата на съдържание. Тази система ще предложи на абонатите възможността за независима проверка, която да определи дали въпросната дейност на потребителя в интернет е законна или акаунтът им е погрешно идентифициран. Обявеното доброволно споразумение не предвижда въвеждането на нови закони или регулации. Спирането на достъпа до интернет на абонати не е част от договорката между правоносителите и интернет доставчиците.

Според споразумението интернет доставчиците няма да предоставят на правоносителите информация, имена и данни за своите абонати. Ще бъде създаден и нов Център за Информация за авторските права, който да подкрепи въвеждането на системата и да предлага информация и обучения на потребителите, относно важното значение на авторските и сродни права.„Това първо споразумение поставя началото на нови времена и различен подход към дигиталната кражба на защитени авторски произведения”, коментира Кари Шерман, президент на Американската асоциация на звукозаписната индустрия (RIAA). „Надяваме се, че то е предвестник на нова ера, в която всички ние от технологичната и развлекателна сфера ще работим заедно, за да направим Интернет по-безопасно и легално преживяване за потребителите. Това е значителна крачка напред, не само за творческото общество, което инвестира в и предлага на хората развлечение, но също така и за клиентите и легитимния онлайн бизнес”, каза още той.

„Потребителите имат право да знаят, ако техният интернет достъп се използва за нелегална кражба на съдържание онлайн, или ако тяхното поведение в мрежата нарушава авторските права – така че да могат да поправят своите действия”, каза Джеймс Аси, изпълнителен вицепрезидент на Националната кабелна и телекомуникационна асоциация (NCTA), която изпълняваше ролята на съветник на интернет доставчиците и помогна да се достигне до споразумението. „Ние сме убедени, голяма част от интернет абонатите ще предприемат мерки, след като бъдат информирани, че кражба на съдържание се извършва през техния достъп. Ето защо обучителната и информативната част от тази инициатива е толкова важна”, коментира Аси. Четете още тук:

http://www.investor.bg/news/article/119794/261.html