Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Влудяващата липса на работа в офиса

Все се оплакваме, че сме претоварени откъм работа и главата ни пуши. Но случвало ли ви се е да се побърквате не от купища задължения, а от пълната им липса. Понякога и недостигът на задължения, които да уплътнят времето ви в офиса, действа изморяващо.

Влудяващата липса на работа в офиса Това да нямате работа за вършене е също толкова голямо наказание като да не можете да си вземете глътка въздух от купища задължения. Проблемът е, че все по някакъв начин трябва да изкарате 8 часа на работното си място, независимо, че в конкретния ден ситуацията е такава, че реално нямате задължения. Това може да се получи в ситуации на криза, когато към фирмата няма достатъчно поръчки или пък се намирате в период на вече приключен проект и в очакване на изготвяне план за работа за изпълнението на следващ проект.

Как да запълните 8 работни часа, когато нямате задачи за изпълнение?

*  Влудяващата липса на работа в офисата на конкретни и спешни задачи на работно място е идеалното време да наваксате със странични работни задължения.

* Самоусъвършенствайте се – четете книги онлайн, свързани с работата ви или с ваше хоби.

* Приемете липсата на работа като идеално време за почивка и малко странични занимания .

Но има и друга група скучаещи служители, които имат купища задължения за вършене, но просто ги оставят на заден план, като на практика се занимават с всичко друго, но не и с работа, и им се плаща за това. Тези скучаещи служители редовно сърфират из Интернет, посещават онлайн социални мрежи, чатят си с приятели в работно време, пазаруват онлайн, редовно излизат в почивка за пушене и клюкарене с други скучаещи колеги и прочие. В тези случаи става въпрос за недобросъвестни служители, а също и за некомпетентни шефове, които не умеят да мотивират служителите си да работят и не следят как върви работния процес.

http://rozali.com/