Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Голямата награда на ретро парада в Бургас е за варненски автомобил

Призът заслужи Mercedes-Benz 500 К, реплика на флагмана на германската марка от 1936 г.,  от колекцията на Георги Бонин. 120 класически машини от цялата страна се включиха в четвъртия парад за ретро автомобили Бургас 2011 в събота. Силната варненска група закова вниманието на бургазлии и гостите на южния морски град с едни от най-ефектните и ценни автомобили.Голямата награда заслужи червеният Mercedes-Benz 500 К – реплика на флагмана на германската марка от 1936 г., собственост на Георги Бонин.

Информация и снимки на автомобила можете да се открие тук: http://www.bonin-classic-cars.com/classic_car_5_bg.php . Още един автомобил от колекцията на варненския бизнесмен си тръгна с отличие – за най-уникален автомобил на парада беше обявен единственият в България представител на британската марка Jensen – Jensen Interceptor ІІІ от 1975 г., изключително рядък автомобил, от който са произведени само 278 екземпляра.

За най-атрактивен ретро автомобил беше определен черният Packard 300 Ultramatic от 1951 г., собственост на председателя на Автомобилния ретро клуб Варна Иван Стратиев. Наградата на публиката отиде при елегантния червен Mercedes-Benz 230 SL Pagoda от 1967 г., собственост на популярния варненски колекционер Николай Колев – Бижуто.Ретро парадът в Бургас се провежда за четвърти път. Организатори на авто форума са автомото клуб „Ретро” – Бургас, община Бургас и Съюзът на независимите ретро клубове в България. На снимката: Mercedes-Benz 500 К – реплика на флагмана на германската марка от 1936 г., собственост на Георги Бони.

barometar.net