Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Избрани бисери на Димитър Пенев

Екипът на SportaBG.com събра част от бисерите на най – добрия треньор за 20 – ти век. Днес той става на 66 години. Нека заедно се посмеем с любимия ни Чичо Митко!

„Задръстването е голямо, отбий в лоялното.“ (Напътствия към шофьора)

„Не е честно, ще подам констатация.“ (При игра на карти)

– Кременлиев, ти ще пазиш номер 11. Златков (б. а. – всъщност Златко Янков), ти ще си с Кантона.

– Ама те са един и същ човек!?

– Тогава двамата ще се разберете някак си.

(Разбор в съблекалнята)

„Младият Барбуков“ (става дума за Бербатов)

„Момчета, тренировката ще се води от Краси Борисов. Ако ви стане студено, ще пуснем лампите.“

„Казах на момчетата да играят бавно, но бързо. Тоест да си подават с къси пасове в центъра, но ако наш нападател се откъсне напред, да го търсят с дълъг пас.“

„Средните хора на швеците са много добри.“

„Този футболист тича и се смее. И защо се смее? Защото е толкова нисък, че тревата го гъделичка по мадурите.“ (Коментар за бившия играч на Нафтекс Момчил Желев)

„Запознайте се с новия си другар. Иван Трифонов от Янтра. Абе не знам дали е Иван или Трифон, но трябва да му поогънем краката, щото са малко криви. Страх ме е да не му пробутат лесно топката между тях.“ (1988 година, представянето на новото попълнение в ЦСКА Трифон Иванов)

„Знам ги много добре. Имат един Марадона и един Кинаджи. Те са европейски шампиони на Южна Америка.“ (На световното в САЩ преди мача с Аржентина)

„Момчета, днес ще играем по системата 4-4-3.“ След като му е направена забележка, че играчите стават 12, Пената отвръща: „Абе сега ще играем ли, или ще се броим.“

„Познавам австрийците, много добър отбор. Бил съм и на стадиона им – „Кратера“ (б. а. – всъщност Пратера). Около него има много люлки.“

„Знам го този хотел, тук правих комоция на книгата ми.“

„Испанците са опасни. Особено онова, къдравото – Киков. Имат и бразилче – Жмуньо, който направо скрива топката на защитата.“ (Пенев за Атлетико (Мадрид)

„Какво ми се пръскаш със скъпи парфюми. Това да не ти е модна къща. И стига си ги баламосвал другите с истории за света и за райската империя. Мен не ме интересува дали знаеш кой е Цезар, Мезар или Пезар. Аз искам да играеш футбол, ако не – ще те пратя да учиш в БАН.“ (Пенев към Иво Димов)

„Не са нищо особено. Имат само двама нападатели, близнаци. Единият е на 26 години, другият на 27. С тях трябва да се внимава.“ (Пенев за Белшина (Бобруйск)

Пенев нарежда отбора: „Ти ще играеш вляво, ти – вдясно, ти – в центъра.“ Иво Димов: „Ама, Пена, ние станахме 12!“ Пенев: „Щом толкова говориш, сега ти няма да играеш.“ (разбор преди мач)

„ЦСКА леко-леко лази“ (обяснява успеха на червения отбор)

„Г-н Пенев, как смятате да неутрализирате най-добрите играчи на мексиканския тим Луис Гарсия и Аспе?“

„И тримата ги познавам отлично от записите, които им гледахме! Луис е най-техничен, а Гарсия и Анте са бавни, но играят с умисъл. – на пресконференцията преди мача с Мексико в САЩ ’94

Имаме много млади кадри и те не са голями. Закъснях да направя промените. Видя се, че влизането на тези двамата и следващият… третият.  Трябва да благодарим на Жоро Вратарчето“ – Димитър Пенев отговаря на въпросите зададени от журналистиката на К1.

„Хей, ти от новите ли си? Тъй като те гледам, си готов за титуляр!“  –  към запалянкото, който загрявал покрай терена, а в последствие се оказало, че е племенник на президента на клуба за който работи Пената.