Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Мърдок загуби 7 млрд. долара от скандала с News of the world

За четири сесии акциите на News Corp. се сринаха с 15%. Медийната корпорация на Рупърт Мърдок News Corp. досега е загубила 7 млрд. долара от скандала, свързан с британския таблоид News of the World. Само за четири борсови сесии в Ню Йорк и Сидни акциите на компанията поевтиняха с 15%, като в момента оценката на корпорацията е 41.2 млрд. долара. На вчерашната сесия в Ню Йорк акциите се сринаха със 7.6% до 15.48 долара. На австралийската борса книжата се търгуваха за 15.19 австралийски долара или с понижение от 4.6%.

За анализаторите на RBC Capital Markets загубата се дължи в най-голяма степен на разразилият се скандал около вече затворения вестник. Според тях поевтиняването щеше да е далеч по-малко ако единствените проблеми на корпорацията бяха забавянето на сделката за придобиване на сателитния канал BSkyB.Министърът на културата в САЩ Джереми Хънт заяви, че ще отнесе сделка за придобиването на BSkyB към щатската комисия по конкуренцията. Това на практика ще доведе до забавянето й с поне шест месеца, колкото е срока за нейното разглеждане.

От News Corp. обявиха, че все още се надяват да получат разрешение за сделката от регулаторните органи и по никакъв начин не са се отказали от нея. Скандалът обаче засегна и сателитната телевизия BskyB, като вчера акциите й поевтиняха с още 2% до 0.7 долара за брой, след като в петък пазарната й капитализация се срина със 7% заради несигурността около сделката. В момента оценката на пазара за стойността на акциите на телевизията е 19.4 млрд. долара, а предложението на Мърдок е 12.4 млрд. долара за 61% от акциите й.След затварянето на News of the world част от News Corp. останаха телевизионната мрежа Fox TV, Wall Street Journal и още три вестника във Великобритания.

livenews.bg