Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

News Corp оттегли офертата си за BskyB

News Corporation на Рупърт Мърдок обяви, че се отказва от планираната оферта за придобиването на пълна собственост на сателитния оператор BSkyB, съобщи BBC.Съобщението идва на фона на подготовката в британския парламент за гласуване на предложение, подкрепено от лидерите на трите основни партии, в което се призовава Мърдок да се откаже. Ходът е вследствие на скандал, свързан с хакване на телефони от британската вестникарска група на компанията. Скандалът вече доведе до закриването на най-продавания вестник на Острова – News of the World.„Вярвахме, че предложеното придобиване на BSkyB от страна на News Corporation би било от полза и за двете компании, но стана ясно, че е твърде трудно да се постигне напредък в този климат“, посочва в изявление на News Corp заместник-председателят и президент Чейс Кери.

„News Corporation остава ангажиран дългосрочен акционер в BSkyB. Гордеем се с постигнатия от нея успех и приноса ни за него.“ Цената на акциите на BskyB падна за кратко след изявлението, като спадът за деня достигна около 4%, но след това се възстанови.„Това е огромно унижение. Това беше най-големият инвестиционен план (на News Corp) за момента. Това беше една от най-големите инвестиции, които са искали да направят в историята си“, коментира бизнес редакторът на BBC Робърт Пестън.

Той допълва, че е имало „много спекулации“, че Мърдок може да поиска да продаде британските си вестници, но сегашното състояние на сектора ги прави по-малко привлекателни за потенциалните купувачи.„Въпросът е кой ще му плати цената, която те струват? Той няма да иска продаде вестниците на загуба.“

investor.bg