Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

За летящи чинии съобщават 39 щата

Мнозина се посмяха над съобщенията за поява на НЛО над Лондон и се чудеха как може да се вярва на поредната измама или шега. Но, оказва се, във ФБР са разглеждали подобни случаи като нещо повече от сериозно.Бюрото публикува документи от 1947 до 1954 г., когато „цяла поредица съобщения за наблюдения на неидентифицирани летящи обекти (НЛО) обиколи Америка“, както пише в сайта на ФБР. Посетителите могат да прочетат във виртуалната библиотека копия от писма, описващи разследвани от държавните органи срещи с извънземни.

Частично редактираните записи, които официално имат статут на служебни записи на правителството на САЩ, описват например „сребърен обект, движещ се бързо по небето“ или споменават, че „над Филаделфия на височина от хиляда фута или повече е бил забелязан синкаво-бял светещ предмет, движещ се от североизток на югозапад“.Има и съобщения, отразяващи масовото увлечение по разпространеното убеждение за посещения от други светове. Примерно заглавие на статия във вестник гласи: „За летящи чинии съобщават 39 щата, но изглежда, че всички те са се събрали тук“.В записите се прокрадват и разочарование и скептицизъм на някои агенти на ФБР, които работели по тези задачи. Агентите демонстрират пренебрежение към работата, възложена им от ВВС на САЩ:

„Както разбирам от последните инструкции на Бюрото, ние тук сме длъжни да помагаме на сътрудниците на разузнаването на ВВС в разследването на случаи с летящи чинии“, пише в една от записките.Авторът й после добавя, че ФБР е било привлечено за изясняване „в кои от случаите става дума за капаци на кофи за боклук, за тоалетни чини и в кои – не“, и моли ФБР да не ги кара да провеждат разследвания, „които не са важни и дори са смешни“.Друго писмо също подчертава това мнение, като многозначително твърди пред началството, че „Бюрото няма излишни хора и време, за да се разсейва с такива въпроси“.

http://www.dnes.bg/