Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Двама от ГЕРБ: Ще си платим, но не сме виновни!

Двамата депутати от ГЕРБ, осъдени за конфликт на интереси заради внесената от тях промяна в закона за земеделските земи, ще заплатят наложената им от съда глоба. Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев обаче са категорични, че нямат никакъв частен интерес от законовата поправка.В сряда Върховният административен съд осъди депутатите Димитър Аврамов и Стоян Гюзелев на по 5000 лева глоба.Според ВАС депутатите са били в конфликт на интереси, като са предлагали привилегии за арендатори. Аврамов и Гюзелев са сред вносителите на промени в закона за земите.

С предлаганите от тях текстове арендатори щяха да получат привилегия при купуването на земи, които обработват, а правата на собствениците – ограничени.  „Не бих искал да коментирам дори в качеството си на народен представител решението на съда“, заяви Стоян Гюзелев. Той посочи, че в личен план, преди да стане депутат, е работил в областта на земеделието и в това не намира никакъв конфликт на интереси.

По думите му тя имала стабилизиращ характер. Според него приемането на закон за комасацията е много трудно и такава разпоредба би била едно от възможните решения.“Логиката беше да се отнесем справедливо към собствениците на земя, тъй като така всеки собственик на земя щеше да има двама потенциални клиенти, а сега остана само един“, обясни Гюзелев.Депутатът Димитър Аврамов също заяви, че няма да коментира решението на съда и ще се съобрази с него – ще заплати глобата. „Няма никакъв частен интерес във внесената промяна, но въпреки това ние оттеглихме законопроекта много преди обвинението да бъде повдигнато“, категоричен беше той.

dnes.bg