Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Животните са господарите на социалните мрежи

Трябва да го признаем – животните са недостижими по популярност в уеб пространството, категорични са от mashable.com. Котки, кучета, хъркащи панди и кикотещи се папагали са истински звезди в интернет. А що се отнася до социалните мрежи, много често са на върха на славата. Хората, стоящи зад акаунтите на добили световна популярност животни, наистина се стараят да поддържат профилите и да задържат интереса на потребителите. Така се стига дотам, че онлайн последователите на тези профили са повече, отколкото на водещи световни медии. Котките се радват на особен интерес в мрежата, но една определено е кралят. Това е Sockington – съвсем обикновена котка със стопанин интернет активистът Джейсън Скот. Той съумява да привлече 1 484 398 последователи към своята „Socks Army” в Twitter. Всички те са част от канала на @sockington, посветен на домашния любимец. За сравнение най-големият спортен канал в Съединените щати ESPN не може да се добере тази бройка и стига до 1 426 705.

Когато през март една от най-смъртоносните змии в света избяга от зоологическата градина в Бронкс, медийният интерес беше огромен. Така логично се стигна и до създаване на канал в Twitter @BronxZooCobra, който за по-малко от седмица набра 200 000 последователи. Броят им продължи да се увеличава дори и след като кобрата беше заловена. В същото време една от най-уважаваните световни медии BBC има едва 178 995 последователи в социалната мрежа. Ако се върнем пак на котките, не можем да пропуснем шотландската клепоуха котка Мару, която живее в Япония. Клиповете с участие на чаровния домашен любимец са гледани над 108 милиона пъти в YouTube, а каналът на котката в сайта за споделяне на видеофайлове има 139 хиляди абонати. Което се оказва повече от абонатите за същата услуга на CNN, Fox News и The New York Times, взети заедно. Още по-впечатляващо е, че дори една анимационна котка Nyan, станала световен хит с видеоклип в YouTube, има повече последователи в Twitter (123 179) в сравнение с канала на MSNBS.

Разбира се, освен котки, интернет дава поле за изява и на кучетата. Едно от най-известните е Буу. Минишпицът, който носи костюми и очила, има над 1,3 милиона почитатели във Facebook. До тази граница не може да се добере страницата на едно от най-популярните светски издания People Magazine, където феновете са 1 243 705. Не може да е изненада, че страницата на кучето на създателя на Facebook се радва на голям интерес. Но със сигурност е изненадващо, че със 143 699 приятели унгарското овчарско куче Пули изпреварва едно от най-реномираните бизнес издания в света – Forbes (133 369). Костенурките пък доказаха, че могат да се придвижват завидно бързо, поне когато става въпрос за социални мрежи. Само в първите часове, след като цяло стадо от земноводните блокира международното летище „Джон Ф. Кенеди” в Ню Йорк, каналът  в Twitter, посветен на събитието, събра над 8 хиляди последователи. Което е с над 2 хиляди повече в сравнение с популярния местен всекидневник Newsday.

http://www.barometar.net/