Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 16.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

По почерка ще ги познаете

По мнение на психографологът д-р Павел Бъчваров не всеки Иван е свети Иван. Що за хора са някои от известните личности? Психо-графологичната експертиза на почерка им не може да претендира за изключите;на прецизност. Но все пак нека се има предвид, че заключенията й се основават на дългогодишни научно дирене.

Идеомоторните движения на човешката ръка категорично отразяват характера. Смисълът на приказката „От кал да е, ама Иван да е!” означава, че самият факт, че някой е кръстен с това име, вече го прави специален, особено ценен. Почеркът безпощадно отразява слабостите дори на кръстените с това специално име.

Иван Костов – два хода напред

Ъгловат почерк със ситен строеж. Костов пише напористо и стереотипно. Детайлите се повтарят ритмично и неотклонно – също като упорития и непреклонен характер на своя автор.  Буквите не са изписани  внимателно и докрай. Това говори, че пишещият мисли винаги 2 хода напред. Но това не е предвидливостта на шахматиста с богата творческа фантазия. По-скоро почеркът издава предимно мислещ заклет експерт-счетоводител, който отлично прави текущите си сметки. Неговата сила е в упоритостта и издръжливостта му.

Изписването на буквата „Д” с издуто нагоре и произволно изхвърлено камшиче говори за „фюрерско начало”и склонност да се сближава и заобикаля със сервилни личности, които да ласкаят неговото самочувствие , повтаряйки като ехо собствените му мисли.

Добре подреденото писмо и прозорливото изложение подсказват добър ум, инатлива упоритост и проблясъци от невероятна хитрост. Но само проблясъци. Може би затова не прояви достатъчно музикално ухо, когато зазвуча „Край Босфора..” А когато „Симеон пристигна”, КОстов подигравателно му предложи депутатското място в своите листи. Но с това само доказа, че не винаги „ и сам войнът е сам”.

Жан – самовлюбен, мечтател

„Мечтателят утопист”  Жан има има дребен, мънистообразен и почти ученически почерк. Изработва го с усърдие, равно на неговите младежки амбиции в живота. Изписването е недостатъчно завършено, което подсказва вътрешна експлозивност. Но равномерното изписване на буквите- мъниста подсказва воля и добри спирачки на нервната система.

В почерка има калиграфски тенденции. Това говори за пробивност и стремление напред. Въпреки демонстрираната скромност многобройните тумбести камшичета под черта издават вътрешно потисническо самочувствие и дори самовлюбеност. Но липсата на подобни камшичета нагоре говори за стагнирана и самодисциплинирана личност. Почерк на човек, който може да мечтае, но е лишен от фантазия и гъвкавост.