Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

МВР хвана „хероинов“ бос на Балканите

Двама души – Стоян Кравата и един македонски гражданин, са задържани при спецакция „Наглецът“, която се проведе в Благоевград и Бобошево.Двамата са арестувани по време на сделка с три килограма хероин и 48 000 евро. Македонецът е бил с фалшива българска лична карта.Стоян – Кравата е бил задържан на паркинга на магазин „Метро“ в Благоевград с 48 000 евро. „Стоян, известен с прякор Кравата, се смята за ръководител и лидер на международна престъпна група, която се занимава с трафик и разпространение на наркотици на територията на България, Македония, Турция, Гърция и Западна Европа. Операцията е наречена „Наглецът“, благодарение на „богатото“ криминално минало на задържания“, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Фокус.

През 2005 г. Стоян Кравата е бил задържан на граничен пункт „Кулата“ с кола с гръцка регистрация с 19 кг хероин, за което е осъден ефективно на 17 години затвор на две съдебни инстанции, но обжалва на трета инстанция и присъдата му е върната за преразглеждане.По данни на полицията, през 2007 г., докато тече преразглеждането на присъдата му, в Испания са задържани двама българи с хероин, за които има данни, че са ръководени от Стоян Кравата. През 2009 г. 14 кг хероин са били задържани в Швейцария, а през 2010 г. е било предотвратено разпространението на 5 кг хероин от Турция, както и на 2 тона спирт – трафик от Македония за град Кюстендил.

Работата по случая продължава.„Надявам се, че Върховният касационен съд ще направи преглед на всичко, свързано със съдебното минало на Стоян – Кравата, допълни той и подчерта, че Стоян Кравата е изключително обигран, много добре подготвен и много добре може да се измъква от всяка една ситуация.Надявам се, че ВКС ще направи точно тази прозрачност в дейността си и да видим дали г-н Лазар Груев ще пусне имената на лицата, които са върнали това дело на първа инстанция“, коментира Цветан Цветанов.

news.bg