Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 08.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Да се обадим на Ники Кънчев: 0888 901546, за да разбере какво ни причинява

Редакцията на www.briz15.com реши да публикува мобилния номер на Ники Кънчев,за да могат всички които желаят да му се обадят или да му изпратят съобщение. По този начин водещият ще разбере как действа телефонният тероризъм, на който са подложени хиляди абонати на мобилни оператори от самия него. Едва ли Ники Кънчев не е бил наясно с каква задача се захваща и заедно с шефовете на играта трябва да понесе поне част от страданията, на които подложиха много хора. Ето и няколко мнения на граждани за играта озвучена с гласа на г-н Кънчев:

„Смс за милиони, ама друг път. Спечели 20 хиляди лева или чисто нова кола, врели не кипели дрънканици на г-н Кънчев, това плямпало-лъжец. От една седмица получавам масиран спам от номера на 9999. И аз се излъгах да изпратя уж безплатен смс, а след това стой та гледай. На ден получавам по най-малко 15 съобщения. Най-неприятното е че ме будят дори през ноща. Усещането на звънящ телефон в 3 часа през нощта, би породило паника във всеки. Ами ако някой приятел е в беда и ти звъни.Така че господин Кънчев, ако обичате спрете да ме притеснявате и да лъжете хората, че ще спечелят нещо от вашите  псевдо игри. Що за човек сте вие за бога. Не забравяйте, господ забавя, но не забравя, ще дойде и вашия ред. Може би тогава ще разберете мъката на хилядите болни хора в тази страна, ЧУДЕСНО, нали, бихте казали вие ? ! „

“Пари на мига”, сигурно някои не са чували за новата смс-игра с титуляр Ники Кънчев. Но тези, които са чули за нея, вече са пропищяли. Искам да ви разкажа личната си история, която се случи в рамките на едно денонощие. Тя е история за най-досадната рекламна кампания организирана някога, будеща не само възмущение, но и искрен смях.

След като получих един безобиден, а в последствие разбрах подвеждащ смс, ме вкараха във “филм”, който не искам, ама никак не искам да гледам. Текстът ме подкани да пратя напълно безплатен смс на номер 181, като това може да ми гарантира не само дневна, седмична или месечна парична награда от натрупан джакпот, но да спечеля “на мига” малка моментна награда, примерно от 200 лв.

Никога досега не съм участвал в смс-игри или поне не помня. Незнам какво провокира любопитството ми, явно това с “моментната” награда и парите “на мига”. И върнах смс, какво пък, нали е безплатен. Това, което последва първо опъна нервите ми до краен предел, а после ме накара да се смея с глас. Смях се от сърце на маркетинговия “гений” на продуцентите на тази нелепа игра. Нейни организатори са компанията New Games.

Когато пуснах първия смс, вече очаквах да ми съобщят, че не печеля този път и да опитам отново, само че не се получи така. Върнаха ми друг смс, в който ме молят за собственото ми ЕГН, под предтекст, че им трябва, за да установят дали съм пълнолетен. Мразя да си давам ЕГН-то, камо ли по този начин. А и откъде-накъде ще събират ЕГН-та със смс-и. Те може да са оператори на лични данни, само че комуникацията през телефон и интернет в България вече се записва, просто не съм сигурен къде може да изтече.

Това ме провокира да проверя на сайта на играта за какво става дума. Открих в регламента й, че първия смс, който получават хората е само за регистрация. След това участието ти струва по 0.80 ст. на всеки смс. Това обаче не беше уточнено в първия смс. Питам аз Комисията за защита на потребителите, така поднесения първи смс не заблуждава ли хората ?

За 24 часа получих няколко смс-а, които ме подканят да си дам ЕГН-то, за да се включа в играта за хилядите левчета, които ме чакат само като направя това единствено усилие. Само, че като изпратя ЕГН няма да се включа в играта, ще последат още смс-и с въпроси на които трябва да отговарям само за 0,80 ст. на питанка. Това обаче го разбрах от сайта, а не от смс-а. Добре, аз ползвам Интернет и мога да проверя истинските условия и да открия уловките, но как да постъпи човек от Долно Сусурлево, който не е виждал компютър през живота си. Той няма ли да бъде подведен по най-гадния начин. Ядосах се зверски, че ми пращат още смс-и с подканяне да си дам ЕГН-то, даже мислех да им се обадя и да им кажа да спрат.

Днес, обаче гневът ми прерастна в… истеричен смях. Телефонът ми звънна и аз разпознах номер 181. Паднах от изненада – те дори ми звънят. Вдигнах с решителност, за да им “скръцна със зъби” повече никога да не ме безпокоят. Но ме посрещна приятния глас на Ники Кънчев. За миг от секундата помислих, че той е насреща. “- Здравей, Ники Кънчев съм, чакам твоето ЕГН…” Да, това беше електронния му глас. Разочаровах се! Тъкмо реших, че звездата е насреща, какво пък можеше да намерим общ език, даже можеше да ме навие да пусна малко платени смс-и, с които да си пробвам шанса. Но уви, това беше запис. Даже дадох и на колегите да послушат гласчето на Ники и те като мен реагираха. Затворих, смеейки се, макар че Ники продължаваше да си говори за залози и печалби.

Само след минута, обаче се превивах от смях. Получих смс. Мисля да си го запазя за спомен. Той гласи буквало “- Здравей, аз съм Ники Кънчев. Помниш ли, чухме се по телефона. Моля, сега изпрати твоето ЕГН. То ни е необходимо единствено да проверим, дали имаш 18 години”. Ники, благодаря ти за “разговора”, който проведохме. Радвам се, че вече се чуваме и си говорим като приятели. Но като истински приятел те моля, престани да ми изпращаш смс-и. Пълниш ми паметта на телефона, не за друго. По-добре звънни следващия път да пийнем по една ракийка, пък може да ти обясня как не се правят нещата.”

barometar.net