Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Текат усилени ремонти на варненските училища и детски градини

Община Варна подготвя училищата и детските градини за новата учебна година. През това лято се извършват ремонти в повече от половината детски градини и училища. Основните дейности са насочени към хидроизолация на покривите, към обновяване на санитарните помещения и на спортните площадки.

Детски градини – 997 686 лв. са предвидени за ремонтите на 14 детски градини и 5 спортни площадки в тях. През това лято в детските заведения ще бъдат монтирани нови котли, горелки, климатици и стерилизатори. Освен средствата от капиталовата програма, в общинския бюджет са предвидени още 350 000 лв. за текущи ремонти, от които досега са усвоени 25%.

Предстои откриването на нови две групи в Оздравителна детска градина № 9, приключва и ремонтът в ЦДГ № 3, след който ще бъде открита една нова група.

Училища – за капиталови ремонти на училищата общинският бюджет предвижда 1 482 250 лв. В 38, от общо 47 учебни заведения във Варна, през това лято се извършват ремонтни дейности. Правят се поправки на хидроизолациите, подменят се дограмите, ремонтират се санитарни помещения, извършват се архитектурно-строителни дейности, боядисване и ремонт на спортни площадки.

Вече е факт промяната в екстериора на ОУ “Константин Арабаджиев”, на което бяха извършени външен и вътрешен ремонт. През август се правят основни ремонти на покривните конструкции на сградите на ПМГ “М. Попов”, ОУ “П. Славейков”, СОУ “Н. Бозвели”, ОУ “Д. Чинтулов”, ОУ “Д. Войников”, ОУ “В. Друмев” и ОУ “В. Априлов”. Ремонтират се спортните площадки на СОУ “Л. Каравелов”. Обновяват се помещенията на ЦДГ № 13, които са предоставени на СОУПЧЕ “А. С. Пушкин” за целодневна организация и обучение на 5- и 6-годишни деца.Предстои откриването на Многофункционален корпус за учениците на МГ ”Д-р П. Берон”. В етап на завършване е строителството на начално училище “Васил Левски”. Предстои първа копка на Многофункционална спортна зала в І ЕГ.

http://www.barometar.net/