Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Бербатов трябва да напусне Юнайтед

Трудно ми е да го кажа, но Димитър Бербатов даде всичко, което можа за Манчестър Юнайтед. Той заслужава да бъде на терена в Париж, пред това да стои на пейката в Манчестър. Още при първите спекулации, че може да напусне, хората се хвърлиха да го защитават. Бербатов получи най-добрата подкрепа за последните три години. И въпреки това лично аз си мисля, че това бе малко късничко. В случая с Бербатов сър Алекс Фъргюсън така и не успя да намери парчето, с което да нареди пъзела. Той се пребори за титулярно място с Уейн Рууни, Кристиано Роналдо и Карлос Тевес. Не след дълго, той вече бе използван по-често като резерва. Роналдо и Тевес напуснаха, но Бербатов пак се луташе. До голяма степен подобри играта си след тяхното напускане, но така и не успя да си осигури важно място в отбора на Фърги. Негативен ефект върху Бербатов оказваше и това, че рядко участваше в големите мачове. С това увереността му спадаше и българинът така и не успя да получи това, което феновете дават на Рууни. Но не Рууни вкара хеттрик срещу Ливърпул. Само заради това би трябвало той да бъде дори по-голям любимец на феновете. И въпреки това за Бербатов бе трудно да получи същото. Едва сега, когато има реална възможност да напусне, последва вълна от защита от страна на феновете. За съжаление обаче, май е твърде късно.

Трансфер в ПСЖ би изглеждал добре за него. Клуб, който няма успехи в последно време, но пък разполага с купища пари. Бербатов ще има възможност пак да намери себе си и да бъде водещ нападател на отбора.
15-20 млн. паунда за 30-годишен играч са много пари. Цената му само ще се намалява и поради това за Юнайтед е по-добре да го продаде сега. Клубът има страхотни таланти в състава си и напускането на Бербатов само ще засили развитието им. За място в атаката се борят Дани Уелбек, Федерико Македа, Хавиер Ернандес и Маме Бирам Диуф. Всичките се нуждаят от достатъчно игрово време. Майкъл Оуен едва ли ще напусне, 100 процента сигурно е същото и за Уейн Рууни. Така единственото решение пред Димитър Бербатов изглежда логично. Истината е, че Бербатов така и не се вписа истински в системата на Юнайтед.

От друга страна Бербатов притежава качества, с които често изправяше на крака хората по трибуните. Неща, изглеждащи невъзможни. А той все едно се разхождаше в парка. Когато топката е в неговите крака се поражда чувство за непредвидимост и арогантност, а в следващият момент идва нещо магическо. Нещо, което Роналдо и Ерик Кантона често са ни доставяли.

Стотици са искрите в играта, тръгнали от Бербатов. И ако напусне, Юнайтед ще загуби един от малкото креативни пламъци. Вместо Бербатов, Юнайтед наложи на позицията му Рууни. И въпреки че Берба вижда много по-добре играта, а Рууни не може да му стъпи и на малкия пръст, англичанинът довърши сезона.

Ситуацията с Бербатов е подобна на тази със Златан Ибрахимович в Барселона. Много талантлив нападател, който просто не се вписа в системата на отбора. Ибра отиде в Милан и намери най-добрата си форма и все още е смятан за един от най-добрите нападатели в света. Защо да не се случи същото и с Бербатов?

Ако Бербатов иска да продължи да играе футбол, той трябва да погледне към друго място. Ако Бербатов иска да има главна роля, с която да радва хората, трябва да напусне. Берба все още е един от най-талантливите и даровити играчи, но ако иска това възприятие за него да бъде заслужено, трябва да се замисли за бъдещето си. Аз винаги съм го харесва. Той е прекалено добър, за да бъде на пейката. Заслужава да е на терена. Искам най-доброто от Димитър Бербатов и Манчестър Юнайтед.

Един трансфер в ПСЖ или друг клуб, няма значение кой, ще помогне на Бербатов да си върне формата, увереността и ще даде сладък край на кариерата. След 3-4 години. Хората пък ще го запомнят като футболен гений, а не като част от пъзела, която така и не се вписа в Манчестър Юнайтед.

Райън Роджърс, bleacherreport.com