Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Най-опасните улици в Европа

Туристическите класации най-често подреждат най-живописните и забележителни местности, които си струва да посетите. Не всичко обаче е толкова розово, дори и в едни от най-известните дестинации в Европа. Никога не се предоверявайте на местните само защото сте чули по новините, че взимат пет пъти по-висока заплата от вашата. Престъпност има навсякъде, затова дори в почивката си си отваряйте очите на четири – престъпността вирее дори и в развитите страни.

Мрачно, мръсно и опасно – всеки голям град има своята черна точка – улица или квартал, избягван от местните жители и търсен от тези, които са жадни за приключения. Tourism-Review.com представя топ пет на най-опасните места в Европа, публикувани от Таймс онлайн.

Репервах, Хамбург

Репербах е една от най-известните улици в Германия. Тя е прочута с многобройните си секс шопове, стриптийз барове и нощни клубове. Тъй като проституцията върви ръка за ръка с престъпността, улицата става опасна заради престрелки между гангстери. Нажежената до червено атмосфера е често посещавана туристическа атракция. Това място е популярна дестинация за алкохолен туризъм, предпочитана най-вече от английски младежи. През деня няма много какво да се види, като изключим музея на Битълс. Улицата оживява през нощта, но тогава всички туристи трябва да са изключително предпазливи.

Площад Венцеслас, Прага

Площад Венцеслас е вероятно най-известният площад в Прага, столицата на Чехия. Големият площад включва две дълги търговски улици и се превръща в център на проституцията и наркотиците през нощта. В усилието си да изчистят мястото от нелегалния бизнес, могат често да се забележат патрулиращи полицаи. Въпреки това не се забелязва намаление на престъпността. Архитектурата в тази част на Прага наистина си струва да бъде видяна, но трябва да бъдете внимателни и да пазите портмонетата си.

Дамстрат, Амстердам

Дамстрат е главната улица в Амстердам. Тя води до квартала с червените фенери, пълна с различни магазини за кафе, секс магазини и барове. Често наблюдавана гледка са полицейските патрули през нощта. Улицата често е посещавана от пияни и опасни туристи, но е добре осветена, така че само трябва да бъдете по-внимателни за случващото се около вас, докато се наслаждавате на атмосферата.

Площад Пигал, Париж

Площад Пигал в Париж е място за забавления. Пълно е с кина, кабарета, хотели и ресторанти. За жалост, мястото е център на наркодилъри, проститутки и джебчии, въпреки че постепенно се изчиства от присъствието им. Полицията гони престъпниците, така че в бъдеще ще е по-спокойно за разходки.

Площад Омония, Атина

Площад Омония е сърцето на Атина между 1960 и 1990 година. От 1990 обаче гръцката столица привлича чужденци, търсещи работа. Емиграционната вълна води и престъпниците в региона, а площадът се превръща център на измами. Джебчийството и разпространението на наркотици са нещо обичайно, а проституцията процъфтява в малките часове на нощта. Пазете портмонето си, както и останалите си ценности, когато се разхождате на това вълшебно място.
expert.bg

снимка от Прага: Ели Маринова