Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 03.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Обратната страна на семейната идилия

Маршът на Менделсон е отзвучал, меденият месец е отминал и вие с партньора ви сте вече заедно, при това – самостоятелни. И изведнъж, вместо да си живеете дълго и щастливо, вие откривате, че човекът до вас се е променил. При това – не в добра посока.Ако този сценарий е на вашия живот в момента, не е необходимо да изпадате в паника или да започвате да обвинявате себе си. Подобен проблем, на практика, е познат на много жени, което означава, че могат да бъдат открити някои закономерности, да се направят верните изводи и да се вземат правилните решения.

Нека да видим какво се случва най-често с мъжете след сватбата.

Много жени се оплакват, че след няколко месеца (или в добрия случай – години) на съвместен живот, мъжете им стават по-малко романтични, не им обръщат същото внимание и не проявяват същото отношение, както в началото на отношенията им.
Ако преди е подарявал цветя, говорил е нежно, обяснявал се е в любов при всяка среща, то това сега се случва само по празници (буквално и преносно). За повечето мъже това е напълно естествено състояние. Далеч по неестествен за него би бил един постоянен процес на ухажване, при който той трябва да мисли постоянно за това, какво да каже и какво да направи, за да ви угоди. Завоювайки ви един път, той иска да си почине и да се наслади на плодовете на труда си, които за него са: вашите ласки, вкусната домашно-приготвена храна, чистият и уютен дом. Впрочем, ако вие сте добра съпруга, той дори е готов да ви “поощрява” от време на време (не само по празници) с подаръчета, цветя, вечеря навън…Проблемът обаче е в това, което си мисли жената, а именно: “След като се е променил, значи нещо става. Вероятно има любовница. Или някакви проблеми.” А с такива мисли в главата е трудно да бъдеш “добра съпруга”.

Изходите от подобна ситуация на практика са два.
Първият – да приемете тези промени в съпруга си и да се научите да живеете с тях. Не се сърдете, не се карайте, не искайте нищо, вършете си работата, както се очаква от вас и скоро той ще започне да ви радва по-често, да ви обръща повече внимание и може дори така да ви увисне на шията, че чак да ви дотежи.Вторият – да го накарате отново и отново да ви завоюва. Бъдете затворена книга за него: нека никога да не знае изцяло къде сте, с кого сте, какво правите. Излизайте по-често, намерете си занимания извън дома, демонстрирайте независимост и самодостатъчност. Разбира се, в никакъв случай не злоупотребявайте – трябва да запазите доверието на всяка цена. Просто го провокирайте. Ако той е ловец, ще тръгне да ви преследва отново. Ако обаче просто е играл тази роля, има вероятност тази стратегия да постигне друг ефект и в крайна сметка – дори да го накара да си тръгне от вас.

Има и още един често срещан проблем в живота на младоженците, който може да бъде формулиран от всяка жена така: “Той не желае да разговаря с мен”.
Преди брака партньорите са споделяли всичко, на срещите той ви е разказвал как е минал деня му и с интерес е слушал вашите истории, а сега си идва от работа и иска да бъде оставен на мира. Опъва се на дивана, пуска телевизора и не обръща никакво внимание на опитите ви да завържете разговор. И ако вие се обидите, това го разгневява.За съжаление, тук няма много варианти. Проблемът е, че мъжете понасят стреса много по-зле, отколкото жените, поради което спокойствието за тях наистина е важно – то е необходимост. Дайте му възможност да отдъхне, а самата вие се заемете с нещо интересно. Така няма да се подтискате от неговото мълчание, ще ви е приятно, а и на него ще му е добре. А ако го накарате малко да изревнува, ще му бъде от полза – така ще разбере, че има с кого да си говорите, когато той мълчи…

tia.bg/