Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 07.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Министър-председателят Бойко Борисов ще посети Варна

На 14 и 15 август  премиерът Бойко Борисов ще бъде в гр. Варна.В неделя той ще присъства на тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2011 на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров”.Офицерски пагони ще получат 23-ма курсанти, преминали успешно петгодишния курс на обучение по специалностите „Корабоводене за ВМС”, „Корабни машини и механизми” и „Военноморски комуникационни радиотехнически системи”. Първенец на випуска е курсант-мичман Николай Станев от специалност „Корабоводене за ВМС” с общ успех от курса на обучение „Отличен 5,77”.

По-късно през деня премиерът Борисов ще открие обекта „Отвеждащ колектор за битови отпадъчни води за премахване на заустванията в зоната на съществуващото и перспективно ползване на водите между буна 109 и яхтено пристанище, к. к. „Св. Св. Константин и Елена”.Обектът се състои от четири канално-помпени станции и отвеждащи колектори с обща дължина 6570 м. За изграждането му от държавния бюджет целево са осигурени близо 17,5 млн. лв.

Пускането в експлоатация на съоръженията осигурява поемането и изпращането за пречистване на отпадъчни води от вилните зони на Варна „Манастирски рид” и „Северна Трака”, в които живеят над 9000 души, и от курортните комплекси „Св. Константин и Елена” и „Слънчев ден”, разполагащи с над 18 хил. легла.В Деня на Варна – 15 август, министър-председателят ще се включи в литийното шествие, което ще започне от площада пред катедралния храм „ Св. Успение Богородично”, където ще бъде издигнат тържествено флагът на Варна.

barometar.net