Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Еврозоната по-зле от нас, не я щем

Тези държави, които не са били дисциплинирани и са харчили повече, отколкото произвеждат, създават риск. Така премиерът Бойко Борисов по време на визитата си във Варна коментира твърденията на Световната банка за идваща още по-тежка криза.

И за това ние казахме, че ще дойдем в Еврозоната, когато си въведат дефицитите във вида, в който са подписани споразуменията – 3%, заяви премиерът.Той добави, че в периода 1995 – 1996 година българите са стачкували, правили са барикади и са горели гуми по кръстовищата, докато другите държави са работили.Сега нека ние работим, а другите държави да си палят градовете и да си създават проблеми, категоричен бе министър-председателят. Според него редът на България е минал, а сега е време да се правят пречиствателни станции, магистрали, спортни зали и инфраструктура, земеделие, културен туризъм.В тази връзка той определи като ахилесовата пета на Черноморието пречиствателните станции.В морската столица Бойко Борисов откри обект – отвеждащ колектор за битови отпадъчни води за премахване на зауствания в зоната на съществуващото и перспективно ползване на водите между Буна 109 и яхтено пристанище в курорта „Свети Свети Константин и Елена“.

Премиерът подчерта, че Варна е морската столица, тя трябва да се развива и да продължи изграждането на такава инфраструктура. Коментирайки, че 22 години нищо не се е правило в тази насока, той даде за пример Созопол, където няма нито една пречиствателна станция. Това, по думите на премиера, създава риск да се убие целият бизнес по Черноморието.От думите му стана ясно, че в момента се изгражда станцията на „Златни пясъци“ на стойност 100 милиона лева, като основната цел е да се опази морето чисто.Държавата е готова да помогне на общините, които не могат да се справят с изграждането, като е възможно да се изготви специализиран закон в тази насока и на общините да бъде помогнато с разработването на проекти, поясни той.Борисов подчерта, че бездействието на някои общини и кметове може да съсипе морския туризъм.Премиерът присъства и на кулминацията на тържествените чествания, посветени на 132-ата годишнина от създаването на Военноморските сили.

http://news.ibox.bg/